Tulorekisterin sidosryhmätestauksen toimitusseloste 19.6.2024

Kehitysversio on julkaistu sidosryhmätestausympäristössä.

Julkaistu tulorekisterin versio sisältää uusia toiminnallisuuksia liittyen seuraaviin kokonaisuuksiin:

Uudet toiminnallisuudet

Tietosisältömuutokset 2025: 

Etuustietoilmoitus - Rajapintapalvelut

  • Etuustietoilmoitukseen on lisätty käsittelysääntö tietoryhmään Sijaissaajan osoite (Address). Sijaissaajan osoite on jatkossa pakollinen tieto myös rajapinnassa. Käsittelysääntö on voimassa ilmoituksilla, joiden maksupäivä on 1.1.2025 tai sen jälkeen."

Etuustietoilmoitus - Rajapintapalvelut ja sähköinen asiointipalvelu

  • Etuustietoilmoitukseen on lisätty käsittelysääntö takaisinmaksun lisätietojen tietoryhmään Alkuperäinen maksukausi (OrigEarningPeriod). Takaisinperittävän suorituksen tai oma-aloitteisen palautuksen tulolajin koodi on oltava voimassa osittain tai kokonaan alkuperäisen maksukauden tai maksupäivän aikana. Käsittelysääntö on voimassa ilmoituksilla, joiden maksupäivä on 1.1.2025 tai sen jälkeen."

Palkkatietoilmoitus ja Työnantajan erillistietoilmoitus - Rajapintapalvelut ja sähköinen asiointipalvelu

  • Palkkatietoilmoitukseen ja työnantajan erillisilmoitukseen on lisätty käsittelysääntö, jonka mukaan tapaturmavakuutusyhtiön tunnisteen tyypiksi ei voi enää antaa henkilötunnusta tai ulkomaista henkilötunnusta. Käsittelysääntö on voimassa ilmoituksilla, joiden maksupäivä tai muu ilmoituspäivä on 1.1.2025 tai sen jälkeen."

Palkkatietoilmoitus - Rajapintapalvelut ja sähköinen asiointipalvelu

  • Palkkatietoilmoituksen koodistoon on lisätty palkallisen poissaolon syyksi uusi arvo Vuosilomakustannuskorvaus (23) ja korvaushakemuksen maksutiedon tyypiksi uusi arvo Vuosilomakustannuskorvaus (3). Arvoja voi käyttää ilmoituksilla, joiden maksupäivä tai muu ilmoituspäivä on 1.1.2025 tai sen jälkeen.
  • Palkkatietoilmoitukseen on lisätty käsittelysääntö tietoryhmään Palkallinen poissaolo. Käsittelysäännön mukaan palkallisen poissaolon syyksi pitää antaa 23 (vuosilomakustannuskorvaus), jos maksutiedon tyyppi on 3 (Kela, vuosilomakustannuskorvaus. Käsittelysääntö on voimassa ilmoituksilla, joiden maksupäivä on 1.1.2025 tai sen jälkeen.
  • Palkkatietoilmoitukseen on lisätty käsittelysääntö tietoryhmään Palkallinen poissaolo, jonka mukaan palkallisen poissaolon syyksi voi antaa myös arvon 2 (osa-aikainen sairauspoissaolo). Arvoa voi käyttää ilmoituksilla, joiden maksupäivä tai muu ilmoituspäivä on 1.1.2025 tai sen jälkeen."

 

Sivu on viimeksi päivitetty 19.6.2024