Toimitusseloste – kehitysversio 15.2.2023

Tulorekisterijärjestelmään julkaistu versio sisälsi uusia toiminnallisuuksia sekä korjauksia liittyen seuraaviin kokonaisuuksiin:

Uudet toiminnallisuudet

Sähköinen asiointipalvelu

  • Esikatselu-sivulla on selkeytetty tapaa, jolla näytetään ilmoituksen täyttämisen aikaiset virheet ja ilmoituksen lähettämisen yhteydessä havaittavat virheet. Muutos koskee palkka- ja etuustietoilmoitusta, työnantajan erillisilmoitusta sekä aineistotilauksen tekemistä.
  • Palveluun on lisätty uusi Perustiedot-sivu. Sivulla voi tallentaa itselleen tai edustamalleen organisaatiolle uuden osoitteen, jota tulorekisteri jatkossa käyttää. Tämä osoite esitäytetään maksajan tietoihin, kun ilmoituksen antaa sähköisessä asiointipalvelussa verkkolomakkeella. Myös tulorekisterin kirjeet lähetetään tähän osoitteeseen, jos henkilö tai organisaatio ei ole ottanut käyttöön Suomi.fi-viestejä.

Korjauksia aiempaan toteutukseen

Sähköinen asiointipalvelu – Annetut ilmoitukset

  • Korjattu tilanne, jossa ilmoitusten haku epäonnistui, jos käytti viitehakua ja haki omistajan aineistoviitteellä. Hakuehtoja on yhtenäistetty siten, että ilmoitusten hausta (sivu Annetut ilmoitukset) on poistettu Viite-välilehdeltä hakuehdot 'Omistajan aineistoviite' ja 'Tulorekisterin aineistoviite'. Näillä aineistoviitteillä voi edelleen hakea tietoja sivulla Lähetetyt aineistot.

Tunnetut puutteet

Rajapintapalvelut – Tietojen toimittaminen, etuustietoilmoitus

  • Korvaavalla etuustietoilmoituksella voi virheellisesti muuttaa tiettyjä takaisinperinnän tietoja, vaikka näissä tilanteissa pitäisi mitätöidä aiempi ilmoitus ja antaa uusi.
Sivu on viimeksi päivitetty 16.2.2023