Rekisterin toinen vaihe etenee – luotonantajien rajapintakuvaukset on julkaistu

19.8.2024

Positiivisen luottotietorekisterin sisältöä laajennetaan ja rekisteriin tullaan jatkossa sisällyttämään myös kaikki yksityiseen elinkeinotoimintaan liittyvät luotot.

Ensimmäisessä vaiheessa rekisteriin on ilmoitettu kuluttajaluottoja ja niihin rinnastuvia luottoja. Toisessa vaiheessa luotonantajat alkavat ilmoittaa rekisteriin 1.12.2025 lähtien myös muille yksityishenkilöille kuin kuluttajille myönnettyjä luottoja, kuten esimerkiksi yksityisille elinkeinonharjoittajille myönnettyjä luottoja.

Rekisterin toista vaihetta koskevat luotonantajien rajapintakuvaukset on nyt julkaistu verkkosivuillamme. Rajapintakuvausten avulla sidosryhmät voivat toteuttaa tarvittavat muutokset omissa järjestelmissään. On tärkeää, että luotonantajat tutustuvat rajapintakuvauksiin huolellisesti.

Tutustu tekniseen dokumentaatioon

Tulemme myöhemmin julkaisemaan lisää dokumentaatiota ja ohjeistusta rekisterin toista vaihetta varten. Saat tiedon uusista dokumenteista ja ohjeista verkkosivuiltamme sekä uutiskirjeestämme. Tilaa positiivisen luottotietorekisterin uutiskirje.

Järjestämme syyskuussa 2024 sidosryhmätilaisuuden, jossa käydään läpi sekä rajapintakuvaukset että muut toisen vaiheen ajankohtaiset asiat. Tilaisuudessa sidosryhmät voivat myös esittää asiantuntijoille kysymyksiä rekisterin toisesta vaiheesta.

Syyskuun sidosryhmätilaisuus järjestetään seuraavasti:

  • suomeksi tiistaina 10.9.2024 klo 14.00–16.00 (Teams)
  • englanniksi torstaina 12.9.2024 klo 14.00–16.00 (Teams)

Teams-liittymislinkit syyskuun tilaisuuksiin lähetetään rekisterin sidosryhmätyön piirissä oleville sidosryhmille automaattisesti. Ilmoita organisaatiosi ajantasaiset yhteystiedot toisen vaiheen sidosryhmätyön ilmoittautumislomakkeella. Näin varmistat, että saat Teams-liittymislinkit kaikkiin tuleviin sidosryhmätilaisuuksiin.

 

Sivu on viimeksi päivitetty 19.8.2024