Positiivisesta luottotietorekisteristä jälleen huijausviestejä liikkeellä

16.4.2024

Huijausviestien lähettäjät ovat aktivoituneet, ja positiivisen luottotietorekisterin nimissä kiertää jälleen tekstiviestihuijauksia.

Positiivinen luottotietorekisteri avautui huhtikuun alussa. Ensimmäisiä huijausviestejä lähetettiin rekisterin nimissä jo helmikuussa, ja nyt rekisterin avauduttua niitä on jälleen liikenteessä. Positiivisen luottotietorekisterin nimissä lähetetyissä huijausviesteissä henkilölle kerrotaan, että hänet on lisätty positiiviseen luottotietorekisteriin ja häntä pyydetään vahvistamaan tietonsa ja klikkaamaan huijaussivustolle johtavaa linkkiä. Rekisterin nimissä tulevat viestit ovat aina huijauksia.

– Saamme rekisteriin tiedot suoraan luotonantajilta, emme pyydä niitä yksityishenkilöiltä. Henkilöiden ei siis tule klikata tekstiviestillä mahdollisesti heille tullutta linkkiä. Me rekisteristä emme lähetä yksityishenkilöille tekstiviestejä, hankejohtaja Aino Sarakorpi muistuttaa.

Yksityishenkilö voi tarkistaa rekisterissä olevat tiedot vain ja ainoastaan rekisterin omasta sähköisestä asiointipalvelusta, jonne kannattaa kirjautua suoraan rekisterin sivuilta: www.positiivinenluottotietorekisteri.fi. Verkko-osoite kannattaa kirjoittaa selaimeen ja välttää hakukoneiden käyttöä huijaussivustojen välttämiseksi. Tällä hetkellä huijausviestejä lähetetään valtaosin tekstiviestillä.

Kuvakaappaus huijausviestistä

Lue lisää

Aiempi uutinen: Positiivisesta luottotietorekisteristä huijausviestejä liikkeellä

Sivu on viimeksi päivitetty 16.4.2024