Positiivisen luottotietorekisterin lisävarmenteet tilataan Verohallinnon varmennepalvelusta 9.10 alkaen

7.10.2024

Verohallinnon varmennepalvelun käyttöönotto (9.10.) on viivästynyt. Varmennepalvelu on otettu käyttöön torstaina 24.10.2024 klo 9.

Positiivisen luottotietorekisterin lisävarmenteet tilataan 9.10.2024 alkaen Verohallinnon varmennepalvelun kautta. Varmennepalvelusta tilataan jatkossa tiedon ilmoittamiseen ja -hyödyntämiseen liittyvät lisävarmenteet. Palvelun käyttäminen edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Varmennepalvelu ei vaikuta olemassa oleviin varmenteisiin

Uusi palvelu ei vaikuta jo olemassa ja toiminnassa oleviin varmenteisiin. Positiivisen luottotietorekisterin tiedon ilmoittamisen tai -hyödyntämisen varmenteet toimivat normaalisti koko voimassaoloaikansa. Käytössä olevat varmenteet ovat lähtökohtaisesti voimassa kaksi vuotta, ja ne uusitaan jatkossakin rajapinnan kautta. Muutos koskee siis ainoastaan uusia tilattavia lisävarmenteita.

Ilmoita rekisteriin uusista lisävarmenteista

Ilmoita meille aina yhteydenottolomakkeellamme kun tilaat uusia lisävarmenteita. Jos organisaatiosi ei pysty käyttämään varmennepalvelua, voit pyytää lisävarmenteita entiseen tapaan edellä mainitulla yhteydenottolomakkeella.

Lue lisää Verohallinnon sivuilta

Palvelun aikataulu ja ohjeet: Verohallinnon varmennepalvelu

Mikä muuttuu: Verohallinnon varmennepalvelu muuttaa varmenteiden tilaamista ja hallinnointia

Sivu on viimeksi päivitetty 7.10.2024