Luottotietorekisteriotteita kyselty väärin perustein 1 800 henkilöstä

22.5.2024

Tulorekisteriyksikön selvityksen mukaan positiivisesta luottotietorekisteristä on kyselty luottotietorekisteriotteita väärin perustein. Tämänhetkisen tiedon mukaan kyselyt koskevat noin 1 800 henkilöä.

Tietojemme mukaan luottotietorekisteriotteen tietoja ei ole päätynyt minkään kolmannen osapuolen käsiin. Tulemme lähettämään kirjeen niille henkilöille, joiden luottotietorekisteriotteita on kyselty väärin perustein.

Väärin perustein tehdyt kyselyt koskevat yhtä luotonantajaa. Kyseisen luotonantajan rajapinta on edelleen suljettu. Tulorekisteriyksikkö on tehnyt tietosuojavaltuutetulle ilmoituksen tietoturvaloukkauksesta. Olemme myös tehneet asiasta rikosilmoituksen poliisille.

Yksityishenkilönä näet sinusta kysellyt luottotietorekisteriotteet

Yksityishenkilöt voivat tarkastella omia rekisteritietojaan sekä heistä kyseltyjä luottotietorekisteriotteita positiivisen luottotietorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Asiointipalvelussa voi myös asettaa itselleen vapaaehtoisen luottokiellon.

Jos et ole itse hakenut luottoa, mutta havaitset rekisteristä, että sinusta on silti tilattu luottotietorekisteriote, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Aiheesta aiemmin

Sivu on viimeksi päivitetty 22.5.2024