Verohallinnon palvelut tilitoimistoille

Tilitoimistot voivat hoitaa monia veroasioita asiakasyritystensä puolesta. Verohallinto tekee yhteistyötä tilitoimistojen ja taloushallintoalan kanssa, jotta asioiden hoitaminen olisi mahdollisimman sujuvaa ja vaivatonta.

Tilitoimistojen asiakasraadit

Asiakasraatien avulla Verohallinto saa tilitoimistoilta palautetta ja ideoita esimerkiksi palvelujen kehittämiseen. Raadit kokoontuvat kaksi kertaa vuodessa yritysverotoimistojen pääpaikkakunnilla. Paikkakunnat ovat Helsinki, Turku, Tampere, Kuopio, Vaasa ja Oulu. Asiakasraatien toimintakausi on kaksi vuotta.

Yhteistyö taloushallinto- ja ohjelmistoalan kanssa 

Verohallinto tekee aktiivista yhteistyötä muun muassa Taloushallintoliiton ja ohjelmistoalan kanssa kehittääkseen palvelujaan yrityksille ja tilitoimistoille. Painopisteenä on erityisesti automaattisten tietovirtojen mahdollistaminen ja siihen liittyvä rajapintayhteistyö.

Verohallinnon tilitoimistoyhteistyön koordinaattorina toimii Juha Kartano (etunimi.t.sukunimi@vero.fi).

Verkkoseminaarit

Verkkoseminaarit ovat saaneet hyvää palautetta tilitoimistoilta, joten panostamme niihin asiakastilaisuuksien järjestämisessä. Verkkoseminaarit korvaavat aiemmat paikkakuntakohtaiset tilaisuudet tilitoimistoille.

Verkkoseminaareihin mahtuvat kaikki halukkaat mukaan. Tilaisuudessa voit esittää kysymyksiä chatin kautta. Asiantuntijamme vastaavat kysymyksiin lähetyksen aikana. Kaikki verkkoseminaarimme ovat maksuttomia.

Tulevat verkkoseminaarit löytyvät sivulta: Verkkoseminaarit, tapahtumat.

Tilaisuudet voi katsoa myös jälkikäteen Verohallinnon Youtube-kanavalta. Jos haluat perehtyä esitysmateriaaleihin, katso verkkoseminaarien aineistot.

Tilitoimiston valtuuttaminen sähköiseen asiointiin

Veroasioiden valtuutukset muuttuvat vuonna 2018. Valtuuttamiseen käytetään jatkossa Suomi.fi:n Valtuudet-palvelua. Valtuuksia voi hakea palvelusta 15.5.2018 lähtien, mutta valtuus toimii Verohallinnon asiointikanavissa vasta marraskuussa 2018 alkaen.

Kaikki sähköisiin valtuutuksiin tulevat muutokset on koottu Muutoksia valtuuttamiseen -sivulle. Sivulla on myös erillinen tietopaketti tilitoimistoille.

Lisätietoa:

Ohjeita Suomi.fi-valtuuksien tekemiseen ja pyytämiseen

Yritys voi valtuuttaa tilitoimiston antamaan ilmoitukset yrityksen puolesta sähköisesti Verohallintoon. Valtuuttaminen tapahtuu Suomi.fi Valtuudet-palvelun, Katso-tunnisteen tai sähköisen asioinnin valtakirjan avulla.

Sähköisen asioinnin valtakirjaa varten yrityksen edustaja ei tarvitse Katso-tunnistetta: valtakirja hyväksytään sähköpostiin tulevan linkin kautta verkkopankkitunnuksilla. Kaupparekisteriin merkitty yrityksen toimitusjohtaja tai nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö voi hoitaa yrityksen asiointia omilla pankkitunnisteillaan.

Oma palvelunumero

Tilitoimistojen palvelunumero on 029 497 072.

Tilitoimistojen palvelunumerossa vastataan seuraavia asioita koskeviin kysymyksiin:

  • arvonlisäverotus
  • yritysten tuloverotus
  • OmaVero
  • sähköinen asiointi.

Muissa asioissa kannattaa soittaa Verohallinnon palvelunumeroihin.