Veroilmoitus 6B sähköisesti – osakeyhtiö ja osuuskunta

Osakeyhtiön ja osuuskunnan on annettava veroilmoitus 6B sähköisesti. Tähän on useita tapoja:

  • Ilmoita veroilmoituksen tiedot OmaVerossa
  • Lähetä veroilmoitus taloushallinto-ohjelman muodostamana tiedostona Ilmoitin.fi-palvelussa.
  • Lähetä veroilmoitus taloushallinnon ohjelmiston kautta, jos siitä on yhteys eli rajapinta Verohallintoon.

Paperilomakkeella osakeyhtiön ja osuuskunnan veroilmoituksen voi antaa vain erityisestä syystä, jos sähköinen ilmoittaminen on esimerkiksi teknisen esteen vuoksi mahdotonta.

Osakeyhtiöiden ja osuuskuntien on annettava veroilmoitus 4 kuukauden kuluessa siitä, kun tilikauden viimeinen kalenterikuukausi on päättynyt. Sähköinen veroilmoitus on annettu määräajassa, jos saat kuittauksen onnistuneesta lähettämisestä viimeistään määräpäivän aikana. Paperisen veroilmoituksen on oltava perillä Verohallinnossa määräajan viimeisenä päivänä klo 16.15.

Verkkoasiointiin tarvitaan sähköinen tunniste

Yhteisöt voivat asioida sähköisesti Katso-tunnisteen avulla. Marraskuusta 2018 alkaen yhteisöt voivat asioida myös henkilökohtaisen sähköisen tunnisteen ja Suomi.fi-valtuudet-palvelun avulla.

Veroilmoituksen liitteiden lähettäminen sähköisesti

  • Koko veroilmoitus liitteineen pitää lähettää sähköisesti. Lähetä siis sähköisesti myös kaikki veroilmoituksen liitelomakkeet (esimerkiksi liitelomake 62) ja liitetiedostot (esimerkiksi tilinpäätös).
  • Kun lähetät asiakirjoja liitetiedostona, kiinnitä erityistä huomiota siihen, että verkkopalvelussa valitsemasi liitetyyppi vastaa lähetettävän liitteen sisältöä. Jos valitset liitteen tyypiksi esimerkiksi ”Tilintarkastuskertomus”, liitteenä on lähetettävä juuri tilintarkastuskertomus eikä mitään muuta.
  • Jos sähköiseen veroilmoitukseen ei ole tullut muutoksia, mutta täydennät sitä jälkikäteen liitetiedostolla, lähetä pelkkä liite. Veroilmoitusta ei pidä lähettää uudestaan.
  • Lue lisää tilinpäätöstietojen lähettämisestä.

Katso lisätietoa veroilmoituksen antamisesta