Veronpalautus – yhteisöasiakkaat

Tämä ohje koskee yhteisöasiakkaita. Henkilöasiakkaiden sekä liikkeen- ja ammatinharjoittajien veronpalautuksista voit lukea täältä.

Milloin veronpalautus maksetaan?

Yhteisöillä ja yhteisetuuksilla eli osakeyhtiöillä, osuuskunnilla, yhdistyksillä ja säätiöillä on omat veronpalautuspäivänsä.

Yhteisöjen veronpalautukset maksetaan pankkitileille yhteisön verotuksen päättymiskuukautta toisena seuraavan kuukauden 5. päivänä. Jos 5. päivä ei ole arkipäivä, veronpalautus maksetaan seuraavana arkipäivänä.

Lue lisää yhteisöjen verotuksen päättymisestä.

Paljonko saan veronpalautusta?

Kun verotus on päättynyt, voit nähdä veronpalautuksen määrän OmaVerosta tai postitse saamastasi verotuspäätöksestä.

Huomaathan, että jos veronpalautusta on käytetty maksamattomiin veroihin, mahdollinen muutos ei näy OmaVeron etusivulla ilmoitetussa veronpalautuksen määrässä. Voit tarkistaa tiedot veronpalautuksen käytöstä "Suoritetut maksut ja palautukset" -välilehdeltä.

Katso ohjeet:

Mille tilille veronpalautus maksetaan?

Veronpalautus maksetaan ilmoittamallesi pankkitilille. Tarkista, että ilmoittamasi tilinumero on oikein. Näet tilinumeron OmaVerosta, esitäytetystä veroilmoituksesta tai verotuspäätöksestä. Ilmoita tarvittaessa uusi tai muuttunut tilinumerosi. Tilinumeroa ei voi ilmoittaa puhelimitse.

Katso ohje: Näin ilmoitat tilinumeron OmaVerossa

Lue lisää tilinumeron muuttamisesta

Miksi en saanut veronpalautusta tililleni?

Esimerkkejä tilanteista, joissa et saa veronpalautusta tilillesi:

  • Ilmoittamasi tilinumero on väärä, esimerkiksi tili on suljettu.
  • Et ole ilmoittanut tilinumeroa ollenkaan.
  • Veronpalautusta on käytetty erääntyneisiin veroihin. Lue lisää palautusten käyttämisestä maksamattomiin veroihin.
  • Ulosottoviranomainen on käyttänyt veronpalautuksen ulosotossa olevien velkojesi maksuun.
  • Veronpalautus on ollut alle 10 euroa.
  • Veroilmoituksia (esim. arvonlisäveroilmoitus) on antamatta tai niissä on olennaisia puutteita.

Veronpalautusta on käytetty erääntyneille veroille

Jos veronpalautusta on käytetty oma-aloitteisiin veroihin, kuten arvonlisäveroon tai työantajasuorituksiin, niihin tarkoitettu oma maksusi on jäänyt käyttämättä. Käyttämätön maksu joko jää odottamaan tulevia erääntyviä veroja tai palautetaan yhtiön pankkitilille. Tähän vaikuttaa OmaVerossa valitsemasi palautusvaihtoehto ja palautusraja. Voit hakea maksun takaisin OmaVerossa: valitse Toiminnot-kohdasta "Palautuksen hakeminen, oma-aloitteiset verot" ja täytä tarvittavat tiedot. Ennen palauttamista Verohallinto käyttää maksua muihin erääntyneisiin veroihin tai sitä voidaan ulosmitata. Lue lisää oma-aloitteisen veron palautuksen maksamisesta.

Jos veronpalautusta on käytetty ennakkoveroon, omaa maksuasi käytetään seuraavaksi erääntyviin ennakkoveroihin tai muihin tuloveroihin niiden eräpäivien mukaisessa järjestyksessä. Tarkista OmaVerosta, kuinka paljon ja milloin sinun täytyy seuraavaksi maksaa ennakkoveroa.

Noudata maksujärjestelyn aikataulua eli älä jätä eriä maksamatta veronpalautuksen vuoksi. Veronpalautuksen käyttö otetaan huomioon maksujärjestelyn kokonaissummassa: maksujärjestelyn aikana erät ja aikataulu eivät muutu, mutta maksujärjestely päättyy aikaisemmin.

Lue lisää palautusten käyttämisestä maksamattomiin veroihin.

Miten saan veronpalautuksen, jos en ole ilmoittanut tilinumeroa ajoissa tai ollenkaan tai tilini on lopetettu?

Jos et ole ilmoittanut tilinumeroasi Verohallinnolle tai tilisi on lopetettu, Verohallinto maksaa veronpalautuksen maksuosoituksena eli rahalähetyksenä Nordean välityksellä. Verohallinto ei maksa alle 15 euron palautusta maksuosoituksena, ellet erikseen pyydä sitä.

Saat maksuosoituksesta Nordeasta ilmoituksen siihen osoitteeseen, joka on Verohallinnon tiedossa. Osoitteen on oltava Suomessa, jotta maksuosoituksen voi saada. Kun olet saanut ilmoituksen, voit lunastaa veronpalautuksen niistä Nordean konttoreista, jotka tarjoavat Suomessa kassapalveluita. Maksuosoitus pitää lunastaa 45 päivän kuluessa. Tarkemmat ohjeet ovat pankin lähettämässä ilmoituksessa. Ilmoitus on hyvä olla mukana, kun lunastat veronpalautuksesi.

Jos et lunasta maksuosoitusta 45 päivän kuluessa, raha palautuu takaisin Verohallintoon. Saat sen jälkeen postitse tilinumerotiedustelun. Kun olet ilmoittanut tilinumerosi OmaVerossa, saat palautuksen tilillesi noin viikon kuluessa.