Tunnistautuminen: usein kysyttyä

Miten tulorekisteriin tunnistaudutaan?

Tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun tunnistaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Ulkomaiset toimijat käyttävät Katso-tunnistetta.

Miten henkilö tunnistautuu tulorekisteriin, jos ei ole henkilötunnusta?

Mikäli henkilö on ulkomaalainen eikä hänellä ole suomalaista henkilötunnusta, voi hän kirjautua tulorekisteriin Katso-tunnisteilla lisätietoa osoitteesta https://yritys.tunnistus.fi .

Miten tunnistaudun, en halua käyttää henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia työasioissa?

Jos henkilö ei halua käyttää henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia työasioissa, voi tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun tunnistautumisessa käyttää mobiilivarmennetta tai varmennekorttia.

Ilmoitan satunnaisen työntekijän palkan tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa, tarvitsenko varmenteen?

Et tarvitse. Varmenne liittyy teknisen rajapinnan käyttöön.

Loppuuko Katso-tunnisteen käyttö ja jos loppuu niin milloin?

Tulorekisteri tulee käyttämään Suomi.fi-tunnistautumista.  Katso-tunnisteet poistuvat käytöstä vuoden 2020 loppuun mennessä.

Jos minulla on tiedossani työkaverini henkilötunnus, pystynkö katsomaan hänen tietonsa tulorekisteristä?              

Et pysty. Tulorekisterissä voi tarkastella vain omia tietojaan, sillä järjestelmään kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Voiko tietoja toimittaa tulorekisteriin Katso-tunnisteilla?

Tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun (latauspalvelu ja verkkolomake) kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Lisäksi ilmoittajalla pitää olla riittävät valtuudet asioida edustamansa organisaation puolesta.

Katso-tunnisteiden käyttö on suunniteltu loppuvan vuoden 2020 loppuun mennessä.

Tarkoittaako Katso-palvelun loppuminen myös sitä, että palkanmaksu Palkka.fi-palvelun kautta vaatii Suomi.fi-tunnistusta? Käyvätkö Katso-tunnisteet enää mihinkään?

Suomi.fi-tunnistus tulee korvaamaan Katso-tunnisteet. Katso-tunnisteiden käytön on suunniteltu loppuvan vuoden 2020 loppuun mennessä.

Miten pääsen kirjautumaan Katso-tunnisteilla tulorekisterin sivuilta, kun kyseessä säätiö, jolla ei ole mahdollisuutta käyttää Suomi.fi-tunnistautumista? Haluaisin tehdä palkkatietoilmoituksen.

Katso-tunnisteella voi kirjautua sähköiseen asiointipalveluun täältä.