Yhdistys: näin valtuutat

Jos olet yhdistysrekisteriin merkitty yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja tai nimenkirjoitusoikeudellinen, voit asioida yhdistyksen puolesta ilman erillistä valtuutta OmaVerossa, Lomake.fi:ssä ja Ilmoitin.fi:ssä.

Jos sinulla on oikeus edustaa yhdistystä yksin, voit antaa toiselle henkilölle tai yritykselle Suomi.fi-valtuuden yhdistyksen veroasioiden hoitoon. Henkilötunnuksesi ja toimielinrooli (nimenkirjoitusoikeudellinen) pitää olla kirjattu yhdistysrekisteriin. Voit tarkistaa tiedot Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteristä.

Huomaa! Valtuutettu asianhoitaja ei voi muuttaa yhdistyksen tilinumeroa OmaVerossa. Muutoksen voi tehdä ainoastaan yhdistysrekisteriin merkityillä toimielinrooleilla eli yhdistyksen puheenjohtaja tai yksin nimenkirjoitusoikeudellinen edustaja.

Anna valtuus Suomi.fi:ssä

Suomi.fi-valtuudet veroasioiden hoitoon

Ohje Suomi.fi:ssä: Näin annat valtuuden yrityksenä tai yhteisönä

Jos valtuuttaminen ei onnistu

Jos sinulle on merkitty PRH:n yhdistysrekisteriin oikeus edustaa yhdistystä yksin, mutta kirjautuminen Suomi.fi:n valtuudet-palveluun ei onnistu, lähetä tarkistuspyyntö yhdistysrekisteriin PRH:n palautelomakkeella.

Valitse lomakkeella kohta Yhdistykset. Kirjoita tekstikenttään seuraavat tiedot:

• "Suomi.fi-valtuuttaminen ei onnistu"
  • yhdistyksen Y-tunnus
  • henkilön nimi, jolla valtuuttaminen ei onnistu
  • sähköpostiosoite vastausta varten.

Katso-valtuuksien käyttö päättyy

Katso-valtuuksia ei voi käyttää enää 1.1.2021 alkaen. Jos hoidat veroasioita toisen puolesta Katso-valtuuksilla, hae niiden tilalle tarvittavat Suomi.fi-valtuudet. Katso-valtuudet eivät muutu automaattisesti Suomi.fi-valtuuksiksi.

Kun käytät Suomi.fi-valtuuksia, kirjaudu asiointipalveluihin henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Mobiilivarmenne tai varmennekortti voivat olla myös organisaation tarjoamat.

Käytätkö Katso-palvelua? Lue ohjeet ja toimi heti

Webinaari 6.10. klo 13–15: Miten Katso-palvelusta siirrytään Suomi.fi-palveluiden käyttäjäksi?