Näin näet käyttämättömän hyvityksen OmaVerossa

Kun sinulla on hyvitystä (esim. maksuja tai hyvityskorkoa), jota ei ole käytetty velvoitteelle eikä sitä ole palautettu takaisin, näet hyvityksen määrän OmaVerosta. Oma-aloitteisen veron käyttämättömän hyvityksen näet saldoerittelyltä. Yhteisön tuloveron käyttämättömän hyvityksen eli palautuksen näet saldoerittelyltä, ja lisäksi pääset näkemään sen myös yhteisön tuloveron sivulta verovuoden kautta.

Käyttämätöntä hyvitystä et näe etusivun kokonaissaldosta, etusivun verolajikortin saldosta, verolajin sivun saldosta tai asiakkaan valintalistalla.

 1. Näin näet oma-aloitteisten verojen käyttämättömät hyvitykset:

  Näet etusivulla Huomioitavaa-kohdassa huomautuksen ”Käyttämättömiä hyvityksiä”. Huomautus näkyy myös verolajin sivulla, jos kyseisellä verolajilla on käyttämätöntä hyvitystä. Klikkaamalla tätä huomautusta pääset saldoerittelyyn.

  Pääset saldoerittelyyn myös etusivulta painamalla ”Avaa Saldoerittely” -painiketta.

 2. Näet käyttämättömän hyvityksen "Käyttämättömät maksut ja palautukset" -taulukossa. Oma-aloitteisen veron käyttämättömät hyvitykset näytetään tapahtumalajeittain.

 3. Näin näet yhteisön tuloveron käyttämättömät hyvitykset:

  Näet etusivulla ”Huomioitavaa”-kohdassa huomautuksen ”Käyttämättömiä hyvityksiä”. Huomautus näkyy myös verolajin sivulla, jos kyseisellä verolajilla on käyttämätöntä hyvitystä. Klikkaamalla tätä huomautusta pääset saldoerittelyyn.

 4. Pääset saldoerittelyyn myös etusivulta painamalla "Avaa saldoerittely" -painiketta. Näet yhteisön tuloveron käyttämättömän hyvityksen saldoerittelyllä "Käyttämättömät maksut ja palautukset" -taulukossa.

 5. Näet käyttämättömän hyvityksen myös yhteisön tuloveron sivulla klikkaamalla verovuotta. Klikkaamalla ”Kauden tapahtumat”, näet kauden saldon.

 6. Yhteisön tuloveron käyttämätön hyvitys näytetään kausikohtaisesti yhteenlaskettuna tapahtumana "Palautettava yhteisön tulovero".