Veronpalautuksiin liittyviä huijausviestejä liikkuu tekstiviesteinä. Lue lisää huijausviesteistä

11. Määräpaikkamuutokset ja e-AD:n peruuttaminen

Määräpaikkamuutokset

Lähettäjä voi tehdä määräpaikanmuutoksen kaikille tuotteille tai osalle tuotteista. Määräpaikan muutosta ei voi tehdä, jos vastaanottaja on hyväksynyt koko lähetyksen vastaanotetuksi EMCS-järjestelmässä.

Jos tuotteita ei vastaanoteta ollenkaan tai niistä vastaanotetaan vain osa, täytyy lähettäjän tehdä määräpaikanmuutos niille tuotteille, joita ei otettu vastaan. Vastaanottaja saattaa esimerkiksi haluta loput tuotteet johonkin toiseen varastoonsa. Tällöin tuotteiden lähettäjä tekee EMCS-järjestelmään määräpaikkamuutos ilmoituksen. Toimija saa tiedon muutoksesta sähköpostiinsa. Alkuperäisen e-AD:n tilaksi muuttuu ”määräpaikka muutettu”.

Kyse voi olla myös tilanteesta, jossa vastaanottamatta jätetyt tuotteet halutaan toimittaa kokonaan toiselle vastaanottajalle. Tällöin tuotteiden lähettäjä tekee määräpaikkamuutoksen. Ensimmäinen vastaanottaja saa tiedon määräpaikan muutoksesta ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Sähköpostissa ei ilmoiteta tuotteiden uutta vastaanottajaa.

e-AD:n peruuttaminen

Lähettäjä voi peruuttaa e-AD:n vain siinä tapauksessa, jos siinä mainitut tuotteet eivät ole poistuneet verottomasta varastosta, eli siirto ei ole vielä alkanut. Jos ulkomainen lähettäjä peruuttaa e-AD:n, suomalainen vastaanottaja saa peruuttamisesta tiedon sähköpostiinsa. e-AD:n tilaksi muuttuu EMCS-järjestelmässä ”peruutettu”.

Tilanteessa, jossa tuotteet ovat jo poistuneet verottomasta varastosta ja kuljetus halutaan peruuttaa, täytyy lähettäjän tehdä määräpaikan muutos takaisin omaan varastoonsa ja raportoida tuotteiden vastaanotto EMCS-järjestelmään.

EMCS-tuki

Puh. 029 497 154  (ma–pe, klo 9–16.15, heinäkuu 9–15)
Sähköposti: emcs(a)vero.fi

Tullin Sähköinen palvelukeskus (Verohallinnon virka-ajan ulkopuolella)
Puh. 029 552 07