Veronpalautuksiin liittyviä huijausviestejä liikkuu tekstiviesteinä. Lue lisää huijausviesteistä

07. Toimitus väärälle vastaanottajalle

On mahdollista, että valmisteveron alaisia tuotteita toimitetaan väärälle vastaanottajalle joko inhimillisen erehdyksen takia tai vastaanottajan valmisteveronumeron väärinkäyttämiseksi.

Jos vastaanottaja saa tiedon e-AD:sta liittyen lähetykseen, jota ei ole tilannut, hän voi hylätä koko erän sen saavuttua. Hylkääminen on aina perusteltava. Lähettäjän on tällöin osoitettava lähetykselle uusi toimituspaikka. Mikäli vastaanottaja epäilee, että lähettäjä on yrittänyt väärinkäyttää hänen valmisteveronumeroaan, on hänen ilmoitettava tästä Verohallinnon EMCS-tuelle.

Vaihtoehtoisesti vastaanottaja voi olla yhteydessä lähettäjään ja pyytää tätä peruuttamaan e-AD:n, mikäli kuljetus ei ole vielä lähtenyt lähettäjän varastosta. Jos tuotteet ovat jo matkalla, lähettäjää voi pyytää tekemään määräpaikan muutoksen. Tällainen toimenpide voi tulla kyseeseen varsinkin, jos kaupan osapuolet ovat tuttuja keskenään ja vastaanottaja epäilee inhimillistä virhettä.

Kaikissa tapauksissa vastaanottajan on syytä varmistaa, että virheellinen e-AD muuttuu EMCS- palvelussa tilaan ”peruutettu” tai ”määräpaikka muutettu”.

EMCS-tuki

Puh. 029 497 154  (ma–pe, klo 9–16.15, heinäkuu 9–15)
Sähköposti: emcs(a)vero.fi

Tullin Sähköinen palvelukeskus (Verohallinnon virka-ajan ulkopuolella)
Puh. 029 552 07