Hyvä työ palkittiin

Vuonna 2020 Verohallinnolle myönnettiin useita tunnustuksia ja palkintoja, jotka kannustavat meitä kehittämään työtämme edelleen asiakkaidemme parhaaksi.

Vuoden projekti

Projektiyhdistys ry myönsi Valmis-hankkeelle Vuoden projekti -palkinnon. Palkitsemisperusteina olivat muun muassa hankkeen laajuus, merkityksellisyys kaikille suomalaisille sekä sen aikaansaama valtava digiloikka.

Verohallinnon Valmis-hanke on koskettanut todennäköisesti jokaista meistä. Hanke ei ollut valtava ponnistus vain IT-järjestelmien osalta, vaan kyseessä oli laaja ja monimutkainen projekti, joka on vaikuttanut niin lainsäädäntöön, toimintaprosesseihin ja veropalveluiden digitalisointiin kuin osaamisen kehittämiseen Verohallinnon sisällä. Sisällölliset ja laadulliset tavoitteet ylitettiin ja hanke pysyi budjetissa. Kyseessä oli ainutlaatuisen kokoluokan hanke niin valtionhallinnon kuin koko maan näkökulmasta, Projektiyhdistys perusteli valintaa.

Vuoden viestintäteko 2020

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry myönsi Verohallinnolle tunnustuksen: Verohallinnon viestintä on Vuoden viestintäteko 2020.

Palkintotuomaristo perusteli Verohallinnon valintaa vuoden viestintäteoksi seuraavasti: "Verohallinto on onnistunut muuttamaan viestinnällisin keinoin kansalaisten mielikuvaa valtion viraston toimialasta. Viestintäkulttuurin muutosta ei voi tehdä ilman ylimmän johdon luottamusta ja tukea. Verohallinnon viestintätiimi on saanut vapauden käyttää kekseliäisyyttään. Muut valtion organisaatiot ovat joutuneet miettimään viestintäänsä lähestyttävämpään suuntaan. Verohallinto on uudistanut kansalaisten käsitystä verotukseen liittyvistä asioista perusteellisesti. Se viestii nykyisin ymmärrettävästi, omaperäisesti ja hauskasti hyvin tylsiksi aiemmin koetuista aiheista."

Suomen paras asiakasteko

Verohallinnon sometiimin konseptoimalle ja tuottamalle veromeditaatiolle myönnettiin Suomen paras asiakasteko -kunniamaininta viestin asiakaslähtöisyydestä. Veromeditaatio oli osa laajempaa viestintäkonseptia, jossa halusimme tuoda asiakkaille mielenrauhaa veroilmoituksen tarkistamiseen ja täydentämiseen liittyen. Kunniamaininta julkistettiin Customer Experience Professionals Associationin (CXPA) virtuaalisessa palkintogaalassa.

Vuoden selväsanainen

Verohallinto oli mukana kärkinelikossa, josta valittiin Vuoden selväsanainen -palkinnon voittaja. Voittajaksi selvisi aluehallintovirastojen selkeän kielen koulutuksen työryhmä ja verkkosivu-uudistuksen työryhmät. Voittajan valitsi eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen. Kilpailuehdokkaamme oli verkkosisältöjen jatkuva kehittäminen ja niissä asiakaspalautteiden jatkuva hyödyntäminen.

Vero.fi kymmenen parhaan verkkobrändin joukossa

Laaja-alainen ja pitkäjänteinen kehitystyö näkyivät erityisen hyvin myös vero.fi-palvelun arvostuksessa, koska vero.fi nousi kymmenen parhaan verkkobrändin joukkoon Taloustutkimuksen tekemässä Verkkobrändien arvostus Suomessa -tutkimuksessa syyskuussa. Tutkimukseen otettiin mukaan 150 tunnetuinta suomalaista ja ulkomaista verkkobrändiä, joiden joukossa olivat muun muassa Google ja Microsoft. Sijoitus ilahduttaa suuresti ja kannustaa jatkamaan laaja-alaista ja monipuolista verkkoviestinnän kehitystyötä.