Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Happy taxpayer

Verohallinnon happytaxpayer.com-sivusto esittelee verorahojen käyttökohteita.

Nuoret ovat tottuneet kuluttamaan elokuvia, sarjoja, kirjoja ja musiikkia kuukausimaksullisista tilaajapalveluista. Tätä vertauskuvaa käyttämällä halusimme esitellä myös julkisia palveluita; maksamme kuukausittain veroja ja veroluontoisia maksuja ja saamme vastineeksi laajan valikoiman erilaisia palveluita. Verohallinto on rakentanut sivuston, jossa jokainen käyttökohde on paketoitu omaksi elokuvaksi tai sarjakseen, jolla on kansikuva, nimi ja juoni. Kun käyttäjä klikkaa kuvaa, hän saa tietoa palvelusta.

Sivuston rakentamiseen päädyttiin Verohallinnon teettämän tutkimuksen jälkeen. Tutkimuksessa selvisi, että ne 18–29-vuotiaat nuoret, jotka kokivat saavansa riittävästi tietoa ja hyötyä verorahoista suhtautuivat muita myönteisemmin verojen maksamiseen.

Sivusto on tehty osana Verohallinnon kolmevuotista hanketta, joka on osa valtioneuvoston harmaan talouden torjunnan toimenpideohjelmaa. Hankkeesta vastaa Verohallinto ja kumppaneina toimivat Työ- ja elinkeinoministeriö ja Eläketurvakeskus.

Hankkeen tavoitteena on lisätä myönteistä asennetta verojen maksamista kohtaan ja vähentää harmaata taloutta. Tarkoitus on korostaa reilun ja kestävän yhteiskunnan aineksia: rakennamme yhteisöllisesti meille jokaiselle hyvää paikkaa asua ja tehdä töitä. Tavoitteisiin päästään lisäämällä kohderyhmän tietoisuutta verojen käyttökohteista. Tämän tavoitteen onnistumista mitataan toistamalla tutkimus hankkeen lopuksi.

Sivu on viimeksi päivitetty 5.11.2021