Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Vero.fi uudistuu, käytettävyys paranee – muutos ei koske OmaVeroa

Uutinen, 22.5.2024

Vero.fi uudistuu kevään veroilmoitusajan jälkeen. Sivuston käytettävyyttä parannetaan ja samalla vero.fi saa uuden ilmeen. Uudistukset toteutetaan vaiheittain, ensimmäiset julkaistaan 29.5. Tällöin vero.fi on poissa käytöstä klo 6-9.

Asiakasohjeet esiin entistä paremmin

Uudistuksilla halutaan selkeyttää vero.fi:tä ja parantaa sivuston käytettävyyttä siten, että asiakkaiden on entistäkin helpompi löytää ohjeet omiin veroasioihin ja niiden hoitamiseen.

Uudistusten ensimmäinen vaihe aiheuttaa lyhyen käyttökatkon: vero.fi on poissa käytöstä keskiviikkona 29.5. klo 6–9. Uudistukset koskevat ohjeita tarjoavaa vero.fi-sivustoa, ei OmaVero-palvelua.

Vero.fi:n uusi ilme näkyy ensimmäisenä henkilö- ja yritysasiakkaiden etusivuilla. Tärkeät ajankohtaisnostot löytyvät edelleen ensimmäisenä, mutta uutena on nostettu tarjolle ohjeita eri elämäntilanteisiin, esimerkiksi eläkkeelle jäämiseen tai yrityksen perustamiseen.

Sivuston rakennetta on yksinkertaistettu, jotta asiakasohjeet on saatu paremmin esille. Yksityiskohtaisemmat vero-ohjeet, jotka on tarkoitettu lähinnä verotuksen ammattilaisille, löytyvät jatkossa uudesta paikasta sivuston alatunnisteesta.
- Uudistukset sivustolla jatkuvat koko vuoden. Tavoitteena on entistäkin parempi vero.fi, jonka avulla veroasioiden hoitaminen sujuisi ilman tarvetta olla yhteydessä asiakaspalveluumme, kertoo viestintäpäällikkö Anu Mujunen.

Sivuston käytettävyyttä parantaa esimerkiksi se, että valikko pysyy näkyvillä myös sivuja vieritettäessä. Lisäksi linkit ja muut toiminnot korostuvat uudessa versiossa paremmin. Sivuston ilme on kuitenkin haluttu pitää rauhallisena ja selkeänä.

- Uudella sivustolla navigointi ja oman sijainnin hahmottaminen on helpompaa – varsinkin sitten, kun saamme muutettua kaikki asiakasohjeet uuden konseptin mukaisiksi. Myös mobiilinäkymä tulee olemaan entistä selkeämpi, ja OmaVero-painike on sielläkin aina näkyvillä, Mujunen kertoo.

Uutta on myös kuvitus, jossa teemana on suomalainen verovaroin rakennettu yhteiskunta. Kuvat on toteuttanut tekoälyn avulla suomalainen AI-kuvataiteilija Antti Karppinen.

Uudistukset jatkuvat koko vuoden – varmista aina, että olet aidolla vero.fi-sivustolla

Uudistukset jatkuvat vielä erityisesti asiakasohjeiden ulkoasun ja rakenteen selkiyttämisellä. Uudistusten myötä vero.fi näyttää erilaiselta. Kyse ei siis ole huijaussivustosta, jos olet kirjoittanut osoiteriville oikean osoitteen: www.vero.fi. Myös OmaVeroon kannattaa kulkea aina turvallisesti vero.fi:n kautta, viestintäpäällikkö Anu Mujunen muistuttaa.

Vero.fi on yksi Suomen käytetyimmistä verkkosivustoista. Vuonna 2023 vero.fi:n eri sivuilla vierailtiin 85,6 miljoonaa kertaa. Sivustoa ja sen sisältöjä kehitetään jatkuvasti, mutta perusteellisempi uudistus tehtiin viimeksi vuonna 2017. Uudistuksissa on käytettävyysparannusten ohella huomioitu verkkosivustojen saavutettavuusvaatimukset entistäkin paremmin.

Lasikantisella pöydällä on tietokoneen näyttö, jolla näkyy vero.fi-sivuston uusi etusivu.

Sivu on viimeksi päivitetty 22.5.2024