Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Kuponkipelaaminen edellyttää tunnistautumista – uudistus muuttaa porukkaloton verotusta

Uutinen, 15.5.2023

Lisätty kannanottoon usein kysyttyjä kysymyksiä 1.6.2023.

Veikkaus vaatii lotossa ja muussa kuponkipelaamisessa tunnistautumista 15.5.2023 alkaen. Pakollisen tunnistautumisen taustalla on vuonna 2022 voimaan tullut arpajaislaki.

Pakollinen tunnistautuminen vaikuttaa myös porukkaloton verotukseen. Verohallinto on laatinut kannanoton, jota sovelletaan 1.6.2023 alkaen. Kannanotto koskee 15.5. ja sen jälkeen pelattuja pelejä. Kannanotto muuttaa aiempaa verotuskäytäntöä.

Näin porukkaloton voittoa verotetaan

Kun porukkaloton kaikki jäsenet ovat tunnistautuneet Veikkauksen asiakkaaksi, Veikkaus maksaa lottovoitosta osuuden jokaiselle pelaajalle. Voitto on verovapaa jokaiselle henkilölle, jolle Veikkaus sen maksaa.

Jos porukkalotossa on taustalla keskinäinen sopimus, mutta vain yksi henkilö on tunnistautunut Veikkauksen asiakkaaksi ja lunastanut pelin, tällöin Veikkaus maksaa tunnistautuneelle henkilölle voiton. Tunnistautuneelle henkilölle voitto on verovapaa. Muiden  porukkaloton jäsenien voitto-osuus verotetaan muuna veronalaisena ansiotulona.

Jos porukkalotossa ei ole sopimusta, tunnistautuneelle henkilölle voitto on verovapaa. Muille henkilöille annetut voitto-osuudet verotetaan lahjana. 

Lue lisää

Sivu on viimeksi päivitetty 15.5.2023