Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Helpotus yrityksille ja henkilöasiakkaille: lisäaikaa verojen maksuun 2,5 % korolla

Uutinen, 13.4.2021

Koska koronatilanne jatkuu, asiakkailla on taas mahdollisuus saada lisäaikaa verojen maksuun normaalitilannetta helpommin ehdoin. Tavoitteena on helpottaa erityisesti yritysten ja toiminimiyrittäjien maksuvaikeuksia.

Valtiovarainministeriö valmistelee muutosta viivästyskorkoa koskevaan lakiin ja samassa yhteydessä Verohallinto helpottaa maksujärjestelyn ehtoja. Helpotettu maksujärjestely tuo asiakkaille seuraavat helpotukset:

  • lisäaikaa jo maksujärjestelyssä olevien verovelkojen maksuun
  • mahdollisuus lisätä uusia veroja jo voimassa oleviin maksujärjestelyihin
  • verovelan viivästyskorko alenee tilapäisesti 7 prosentista 2,5 prosenttiin.

Maksujärjestelyn avulla verojen maksuun saa lisää aikaa. Verohallinto ei ryhdy perintätoimenpiteisiin, jos maksujärjestely on voimassa.

Haku alkaa 21. huhtikuuta

Uutta helpotettua maksujärjestelyä voi hakea OmaVerosta 21. huhtikuuta alkaen. Helpotettua maksujärjestelyä voivat hakea kaikki asiakkaat, joilla ei ole esimerkiksi ilmoituspuutteita tai veroja ulosotossa.

– Hakea voi, vaikka aiempi maksujärjestely olisi edelleen voimassa: verojen maksamiseen saa vielä lisää aikaa. Myös ne asiakkaat voivat hakea, joiden aiempi maksujärjestely on rauennut. Normaalisti näin ei toimita, ylitarkastaja Timo Helin Verohallinnosta kertoo.

Helpotetun maksujärjestelyn ehdot täsmentyvät vielä. Verohallinto tiedottaa ja ohjeistaa aiheesta, kun yksityiskohdat ovat selvillä.

Lisäaikaa verojen maksuun hakeneet saivat helpotuksia viimeksi maalis-elokuussa 2020

Koronavirusepidemian takia maksujärjestelyn ehtoja helpotetaan nyt toisen kerran. Viime vuoden maalis-elokuussa yritysten ja henkilöasiakkaiden oli mahdollista myös hakea lisäaikaa verojen maksuun helpotetusti.

Helpotettua maksujärjestelyä haki viime vuonna 39 000 asiakasta. Hakeneista puolet oli yrityksiä ja puolet henkilöasiakkaita. Verohallinto hyväksyi valtaosan hakemuksista. Tällä hetkellä viime vuonna tehdyistä helpotetuista maksujärjestelyistä 40 % jatkuu edelleen ja 32 % on maksettu kokonaan.

Verovelkaa on tällä hetkellä yhteensä 3,7 miljardia euroa. Velasta 21 % on maksujärjestelyssä.

Lisätietoa:

Verojen maksujärjestelyihin helpotuksia (Valtiovarainministeriö)

Sivu on viimeksi päivitetty 13.4.2021