OmaVerossa käyttökatko – hoida veroasiat ajoissa

Uutinen, 9.11.2020

OmaVero-palvelussa on viikonlopun ylittävä käyttökatko marraskuun lopulla. Käyttökatko alkaa perjantaina 20.11. klo 15.30 ja päättyy tiistaina 24.11. klo 9. Käyttökatkon aikana OmaVeroon ei voi kirjautua eikä sen kautta voi hoitaa mitään veroasiaa. Verohallinnon asiakaspalvelu on kuitenkin auki normaalisti virka-aikana.

Hoida mahdolliset veroasiat etukäteen ennen käyttökatkoa

Jos sinulla tai yritykselläsi on veroasioiden määräpäiviä käyttökatkon aikana tai tarvitset esimerkiksi verokortin, hoida asia etukäteen.

Huomionarvoisia eräpäiviä käyttökatkon ajalta:

  • Perjantaina 20.11. on lokakuun arvonlisäveron yhteenvetoilmoituksen määräpäivä (tavaroiden ja palvelujen EU-myynti).
  • Maanantaina 23.11. on ennakkoveron eräpäivä.
  • Maanantaina 23.11. on yhteenvedolla ilmoitettujen maksamattomien verojen eräpäivä, jos olet saanut lokakuussa yhteenvedon verojen maksutilanteesta.

Maanantaina 23.11. et voi maksaa mitään veroa OmaVerossa etkä saa sieltä maksutietoja veron maksamista varten. Jos sinulla on veroja maksettavana, tarkista tiedot etukäteen ja maksa verot esimerkiksi verkkopankkisi kautta.

Jos sinulla on veron eräpäivä 23.11., mutta maksat myöhässä esimerkiksi käyttökatkon vuoksi, verolle kertyy viivästyskorkoa eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen.

Käyttökatkon aikana voit antaa ilmoituksia Ilmoitin.fi-palvelun kautta sekä omasta ohjelmistosta operaattorin välityksellä, mutta käsittelemme ilmoitukset vasta käyttökatkon jälkeen. Antamasi ilmoitus tai tiedot kirjataan kuitenkin ilmoituksen jättöpäivän mukaan.

Verohallinnon puhelinpalvelu on auki normaalisti

Perjantaina 20.11. ja maanantaina 23.11. Verohallinnon puhelinpalvelu on auki normaalisti klo 9–16.15. Jos tarvitset esimerkiksi verokortin tai maksutiedot veron maksuun, voit soittaa Verohallinnon palvelunumeroihin.

Koronatilanteen vuoksi emme suosittele asiointia verotoimistoissa.

Käyttökatkon syynä suunniteltu järjestelmäpäivitys

Käyttökatko johtuu suunnitellusta päivityksestä Verohallinnon järjestelmiin. Päivityksellä valmistaudutaan siihen, että autoverotus ja valmisteverotus tuodaan osaksi OmaVero-palvelua. Autovero- ja valmisteveroasiat voi hoitaa vuoden 2021 alusta lähtien OmaVerossa.