Koronatilanne: Verohallinto pidentää maksujärjestelyssä olevien verojen maksuaikaa ja antaa lyhennysvapaata tammi–maaliskuulle 2022

Koronarajoitusten takia Verohallinto tarjoaa helpotusta maksujärjestelyyn kuuluvien verojen maksamiseen. Verohallinto pidentää verojen maksuaikaa ja antaa lyhennysvapaata maksujärjestelyn erien maksamiseen tammi-, helmi- ja maaliskuussa 2022. Saat maksuajan pidennyksen, jos sinulla on voimassa oleva maksujärjestely.

Lyhennysvapaa pidentää maksujärjestelysi kestoa. Maksujärjestelyn maksamattomat erät tammi-, helmi- ja maaliskuulta siirretään järjestelyn loppuun maksettaviksi. Samalla maksujärjestelysi kestoa jatketaan 1–3 kuukautta riippuen siirrettyjen maksuerien lukumäärästä. Maksujärjestelyyn ei voi tässä yhteydessä lisätä uusia veroja.

Maksujärjestelyn eriä ei tarvitse maksaa tammi-, helmi- ja maaliskuussa

Jos sinulla on voimassa oleva maksujärjestely, voit jättää maksujärjestelysi kuukausierät maksamatta tammi–maaliskuussa 2022. Maksujärjestelysi ei raukea, vaikka et maksa maksujärjestelyn eriä näiltä kuukausilta. Jos sinulla on ennen tammikuuta 2022 erääntyneitä maksujärjestelyn eriä, maksa ne normaalisti. Noudata myös muita maksujärjestelyn ehtoja. Lue lisää maksujärjestelyn ehdoista.

Jos olet saamassa veronpalautuksia, niitä käytetään normaalisti maksujärjestelyyn kuuluviin veroihin myös tammikuussa. Lue lisää veronpalautusten käytöstä.

Jo maksamiasi maksujärjestelyn erien maksuja ei siirretä, eikä maksuja palauteta.

Maksuajan pidennys ja lyhennysvapaa myönnetään automaattisesti

Jos sinulla on voimassa oleva maksujärjestely, sinun ei tarvitse hakea erikseen maksuajan pidennystä ja lyhennysvapaata. Myönnämme ne sinulle automaattisesti. Helpotuksen saavat myös kaikki, jotka ovat hakeneet maksujärjestelyä viimeistään 31.1.2022. Helpotuksen saa, jos maksujärjestely hyväksytään. Lue lisää maksujärjestelyn hakemisesta.

Lähetämme kokonaan uudet maksuohjeet helmikuun alkupuolella postitse ja OmaVeroon kaikille asiakkaille, joiden maksujärjestelyä muutetaan. Jos olet ottanut käyttöön sähköiset Suomi.fi-viestit eli luopunut paperipostista, saat uudet maksuohjeet vain OmaVeroon. Saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi.

Voit hyödyntää maksujärjestelyn lisäkuukausia oman harkintasi mukaan. Jos et tarvitse maksujärjestelyn pidennystä, jatka maksujärjestelyn erien maksamista alkuperäisen aikataulun mukaisesti.

Viivästyskorkoa kertyy myös tammi–maaliskuulta ja lisäkuukausilta

Maksujärjestelyyn kuuluville veroille lasketaan aina viivästyskorkoa. Myös nyt myönnettävältä lisäajalta on maksettava viivästyskorkoa. Korko lasketaan todellisten maksupäivien mukaisesti, joten maksuajan pidentyessä koron määrä kasvaa. Myönnetyn lisäajan korkoprosentti on sama kuin jo voimassa olevan maksujärjestelyn korkoprosentti (2,5 % tai 7 %).

Jos noudatat alkuperäistä maksuaikataulua, maksettavan koron määrään ei tule muutoksia.

  1. Alkuperäisen maksujärjestelysi viimeinen eräpäivä on 19.7.2022. Maksamattomat maksujärjestelyn erät tammi–maaliskuulta siirretään maksujärjestelyn loppuun lisäämällä erät 19.8.2022, 19.9.2022 ja 19.10.2022.
  2. Alkuperäisen maksujärjestelysi viimeinen eräpäivä on 19.7.2022. Olet maksanut jo tammikuussa 2022 erääntyneen maksujärjestelyn erän, joten maksamattomat erät helmi–maaliskuulta siirretään maksujärjestelyn loppuun lisäämällä erät 19.8.2022 ja 19.9.2022.
  3. Alkuperäisen maksujärjestelysi viimeinen eräpäivä on 28.2.2022. Maksamattomat maksujärjestelyn erät tammi–helmikuulta siirretään maksujärjestelyn loppuun lisäämällä erät 28.3.2022 ja 28.4.2022.