Veronpalautuksiin liittyviä huijausviestejä liikkuu tekstiviesteinä. Lue lisää huijausviesteistä

Koronatilanne

Tälle sivulle on koottu tietoa veroasioiden hoitamisesta koronatilanteessa.

Asiakaspalvelumme

Suosi asiointia verkossa. Voit hoitaa veroasiasi OmaVerossa. 

Verohallinnon toimipisteiden aukioloajat

Yritysasiakkaat ja työnantajat

Ohjeita yrityksille ja työnantajille koronatilanteessa

Henkilöasiakkaille

Ohjeita henkilöasiakkaiden veroasioiden hoitamiseen

Usein kysyttyä

Maksujärjestelysi raukeaminen voi johtua seuraavista syistä:

  • Et noudattanut maksujärjestelyssä annettua maksuohjelmaa
  • Sinulle on syntynyt uutta verovelkaa maksujärjestelyn tekemisen jälkeen. Toisin sanoen olet jättänyt maksamatta ajallaan veroja, jotka eivät kuulu maksujärjestelyyn.
  • Olet jättänyt veroilmoituksia antamatta.

Maksujärjestelyyn kuuluneet verot tai muut maksut lähetetään pian raukeamisen jälkeen ulosottoon perittäväksi. Voit tarkistaa OmaVerosta, ovatko maksamattomat verosi ehtineet lähteä ulosottoon. Verohallinto ei pysty kertomaan tarkkaa aikataulua, milloin verot siirtyvät ulosottoon.

Kun vero on siirretty Verohallinnosta ulosottoon, vero on maksettava ulosottoviranomaiselle. Ole yhteydessä ulosottoviranomaiseen, jos sinulla on kysyttävää ulosotossa olevan veron maksusta.

Pystytkö maksamaan veron?

Jos maksujärjestelyyn kuuluneet verot tai muut maksut näkyvät OmaVerossa maksettavina, maksa ne viipymättä, niin saatat ehtiä välttymään ulosotolta.

Huomaa, että rauenneen maksujärjestelyn veroille on kertynyt viivästyskorkoa alkuperäistä eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen. Koron määrän näet OmaVerossa.

Helpoiten maksat verot OmaVerossa, jossa maksettavaan summaan on laskettu viivästyskorko automaattisesti mukaan ja viitetiedot ovat maksupohjassa valmiina. Jos maksat verot esimerkiksi verkkopankkisi kautta, käytä maksujärjestelyssä annetun maksuohjelman mukana saamaasi viitenumeroa.

Koronatilanne ei ole peruste verosta vapauttamiseen. Maksukyvyn alentuessa on mahdollista hakea maksujärjestelyä.

Viivästyskoron osalta voi hakea viivästyskoron perimättä jättämistä samoilla perusteilla kuin kysymyksessä: En pysty maksamaan verojani ajoissa, voinko saada viivästyskorot pois?