Företagskund – använd nätfaktura

Som företags- och organisationskund kan du betala fastighetsskatten med nätfaktura. Skatteförvaltningen skickar en nätfaktura för fastighetsskatten till alla de företagskunder som tar emot nätfakturor och har en adress i nätfaktureringsregistret hos Tieke (Utvecklingscentralen för Informationssamhälle r.f.). Öppna bolag och kommanditbolag kan inte betala fastighetsskatten med en nätfaktura.

Kontrollera på sidan www.verkkolaskuosoite.fi (öppnas i ett nytt fönster), om din nätfaktureringsadress är med.

Nätfakturaadressen ska inte separat anmälas till Skatteförvaltningen eftersom vi får uppgifterna från registret över nätfakturaadresser.

Om ert företag ännu inte har en nätfakturaadress kan du skaffa en sådan via en tjänsteleverantör.

Flera nätfakturaadresser

Ett företag kan också ha flera nätfakturaadresser. Om du vill välja till vilken nätfakturaadress Skatteförvaltningen ska skicka fakturorna, ska du ange nätfakturaadressens EDI-kod med identifierare på adressen skatt.fi/nätfaktura.

Obs! Med blanketten kan man endast anmäla EDI-koder som har identifierare. En EDI-kod består av landskoden 0037 + företagets FO-nummer utan bindestreck samt eventuell identifierare (på högst 5 tecken). En EDI-kod med identifierare är 13–17 tecken lång.

Mer information