Så här ser du i MinSkatt kvarskattebeloppet och betalningsuppgifterna

 1. Du ser ditt kvarskattebelopp på ingångssidan i den orangefärgade lådan. Om du betalar kvarskatt ändras beloppet på ingångssidan. Om du själv eller din make ändrar på uppgifterna i skattedeklarationen står det i punkten för kvarskattebeloppet "Din deklaration är under behandling". Det nya kvarskattebeloppet visas efter att du har fått det nya beskattningsbeslutet med nya uppgifter.

  Du kan kontrollera förfallodagen för din kvarskatt genom att klicka på "När utbetalas skatteåterbäringen eller när ska kvarskatten betalas?". Om du själv eller din make ändrar på uppgifterna i skattedeklarationen står det i punkten för förfallodagen "Din deklaration är under behandling". Den nya förfallodagen för kvarskatten visas efter att du har fått det nya beskattningsbeslutet med nya uppgifter.

 2. Du kan också granska dina kvarskatteuppgifter genom att på ingångssidan klicka på "Inkomstskatt för personer".

 3. I fönstret Inkomstskatt för personer ser du hur mycket kvarskatt du har att betala, när förfallodagen är och när din beskattning slutförs. Här ändras inte kvarskattebeloppet även om du betalar skatten. Endast i punkten ”Följande betalning” ändras beloppet av följande rat om du redan har betalat kvarskatt.

  Om du själv eller din make ändrar på uppgifterna i skattedeklarationen står det i punkten för kvarskattebeloppet "Din deklaration är under behandling” tills du har fått det nya beskattningsbeslutet med nya uppgifter. I punkten "Nästa betalning" står det tills vidare inte heller en förfallodag eller beloppet av följande betalning.

 4. Efter att din beskattning har slutförts ser du kvarskatteraterna och förfallodagarna för dem även i saldot på ingångssidan.

 5. Du kan kontrollera betalningsuppgifterna för kvarskatten, såsom kontonumret och referensnumret, genom att under rubriken "Funktioner” klicka på "Betalning av skatter".

 6. I fönstret "Betalning av skatter" hittar du Skatteförvaltningens kontonummer samt referensnumret som du behöver för att betala kvarskatten.

 7. Logga in i din nätbank och betala kvarskatten med de uppgifter för betalning som du fått i MinSkatt.