Verokortti usealle työnantajalle

Jos teet töitä useille työnantajille tai ansaitset satunnaisia sivutuloja, tarvitset sivutulon verokortin. Joissain tapauksissa freelanceverokortti voi olla sopiva.

Katso ohjeet, miten tilaat omaan tilanteeseesi sopivan verokortin:

Päätyön lisäksi muita työnantajia

Kun tilaat sivutuloverokortin, tarvitset tiedot myös päätoimen palkoista (kertyneet tulot, perityt verot ja vuosituloarvio).

Tilaa päätyölle ja sivutyölle erilliset verokortit, jos sinulla on päätyön lisäksi toinen tai useampia työnantajia. Molempiin verokortteihin tulee sama veroprosentti (perusprosentti) ilmoittamaasi tulorajaan saakka ja lisäprosentti yli menevästä osasta. Pidä itse huoli siitä, että arvioitu tuloraja riittää koko vuodelle.

Tilaa verokortti näin:

 1. Siirry vaiheeseen 2: "Tulojen ja vähennysten ilmoittaminen".

 2. Täytä kohta "Sivutoimen palkat ja luontoisedut". Arvioi koko vuoden sivutulot bruttona. Merkitse myös bruttotulot, jotka olet saanut alkuvuonna, sekä alkuvuoden ennakonpidätys.

 3. Valitse, peritäänkö sivutuloistasi työeläke- ja työttömyysvakuutusmaksut.

  Työeläkemaksuja peritään 17–67-vuotiailta ja työttömyysvakuutusmaksuja 17–64-vuotiailta.

 4. Täytä kohta "Päätoimen palkat ja luontoisedut". Arvioi päätoimen palkka koko vuodelta sekä muut mahdolliset tulot.

 5. Siirry vaiheeseen 3: "Laskennan tulos". Näet veroprosenttisi sekä tiedot, joilla veroprosentti on laskettu.

 6. Jatka vaiheeseen 4: "Toimitustapa ja tietojen lähettäminen". Lisää verokortin toimitusosoite ja lähetä tiedot Verohallintoon. Emme lähetä verokorttia sähköpostitse. Voit tulostaa verokortin itse tai tallentaa sen pdf-muodossa.

Useita työnantajia eikä varsinaista päätyötä
– esimerkiksi opiskelija ja keikkatyö

Voit käyttää pelkkää vuositulorajallista sivutulon verokorttia, jos olet esimerkiksi opiskelija ja teet keikkatyötä useille työnantajille. Pidä itse huoli siitä, että arvioitu tuloraja riittää koko vuodelle. Voit kopioida verokortin kaikille työnantajillesi, säilytä alkuperäinen verokortti itselläsi.

Tilaa verokortti näin:

 1. Siirry vaiheeseen 2: "Tulojen ja vähennysten ilmoittaminen".

 2. Täytä kohta "Sivutoimen palkat ja luontoisedut". Merkitse myös bruttotulot, jotka olet saanut alkuvuonna, sekä alkuvuoden ennakonpidätys.

 3. Valitse "Sivutuloista peritään työeläke- ja työttömyysvakuutusmaksut".

  Työeläkemaksuja peritään 17–67-vuotiailta ja työttömyysvakuutusmaksuja 17–64-vuotiailta.

 4. Merkitse mahdollisiksi palkkatuloiksi nolla eli 0,00 kohdassa "Päätoimen palkat ja luontoisedut".

 5. Jos saat opintorahaa tai etuutta, kuten vanhempainrahaa, täytä myös kohdat "Opintoraha" ja "Etuudet".

 6. Siirry vaiheeseen 3: "Laskennan tulos". Näet veroprosenttisi sekä tiedot, joilla veroprosentti on laskettu.

 7. Jatka vaiheeseen 4: "Toimitustapa ja tietojen lähettäminen". Lisää verokortin toimitusosoite ja lähetä tiedot Verohallintoon. Emme lähetä verokorttia sähköpostitse. Voit tulostaa verokortin itse tai tallentaa sen pdf-muodossa.

Satunnaisia sivutuloja – esimerkiksi kokouspalkkiot

Saat vuodenvaihteessa niin sanotun perusverokortin, jonka mukana tulee sivutulon verokortti. Voit käyttää sitä satunnaisiin sivutuloihin, esimerkiksi kokouspalkkioihin. Tässä verokortissa on pelkkä lisäprosentti ilman tulorajaa.

Tilaa verokortti tarvittaessa näin:

 1. Näet vaiheessa 1: "Asiakastiedot ja verokortit" veroprosenttisi tiedot.
  Klikkaa sivun alareunan linkkiä "Tilaan sivutuloverokortin, jossa on lisäprosentti".

 2. Jatka vaiheeseen 4: "Toimitustapa ja tietojen lähettäminen". Lisää verokortin toimitusosoite ja lähetä tiedot Verohallintoon. Emme lähetä verokorttia sähköpostitse. Voit tulostaa verokortin itse tai tallentaa sen pdf-muodossa.

Freelancer

Jos sinulla on useita samanaikaisia työsuhteita – yleensä vähintään 4–5 työnantajaa – voit saada sivutuloverokortin sijaan niin sanotun freelanceverokortin.

Freelanceverokortti on samankaltainen kuin sivutuloverokortti. Suurin ero sivutulon verokorttiin on se, että freelanceverokortissa on vain yksi pidätysprosentti eikä lainkaan tulorajoja. Veroprosentti muodostuu arvioimiesi vuositulojen mukaan.

Koska freelanceverokortilla ei ole tulorajoja, on tärkeää, että seuraat tulojesi kertymistä ja tarvittaessa pyydät uuden verokortin. 

Alkuperäistä freelanceverokorttia ei tarvitse antaa työnantajalle, vaan voit antaa siitä kopion.

Kun tilaat ensimmäistä freelanceverokorttia, sinun täytyy joko soittaa meille tai käydä verotoimistossa. Sen jälkeen voit tilata kortin verkossa.

Tilaa verokortti verkosta

Voit tilata verokortin myös muilla tavoilla