Huijausviestejä on liikkeellä Verohallinnon nimissä. Lue lisää huijausviesteistä

Eläkettä Suomesta Portugaliin

Maksat veroa Suomeen eläkkeestä, jota saat Suomesta.

Jos maksat veroa Suomeen ja Portugaliin

Jos maksat eläkkeestäsi veroa myös Portugalissa, hae Suomesta saadun eläkkeen osalta kaksinkertaisen verotuksen poistamista Portugalin verohallinnolta. Suomen verotuksessa ei voida huomioida Suomesta saadusta eläkkeestä Portugaliin maksettavia veroja.

Verokortit 2022

Saat tiedon verokortista postitse joulu-tammikuun aikana. Tarkista, että tiedot ovat oikein. Lähetämme tiedon veroprosentista myös eläkkeen maksajalle. Verokortti on voimassa 1.2.2022 alkaen.

Jos omistat osakehuoneiston Suomessa, lue lisää:

Verotus on muuttunut vuodesta 2019 lähtien

Portugalissa asuva maksaa Suomeen veroa Suomesta maksetuista eläkkeistä vuodesta 2019 lähtien.

Suomi on irtisanonut Suomen ja Portugalin välisen vuoden 1970 verosopimuksen ja sen soveltaminen on päättynyt 31.12.2018. Uusi, vuonna 2016 allekirjoitettu sopimus on Suomessa hyväksytty, mutta Portugalissa sopimusta ei hyväksytty määräajassa. Näin ollen 1.1.2019 lähtien Suomen ja Portugalin välillä ei ole ollut verosopimusta.

Verosopimuksettomassa tilanteessa verosopimus ei rajoita Suomen verotusoikeutta, joten maksat veroa Suomeen eläkkeestä, jota saat Suomesta.

Lue lisää Suomesta saaduista eläketuloista Eläketulojen verotus kansainvälisissä tilanteissa luvusta 6.2. Suomesta saatu eläke.

Sivu on viimeksi päivitetty 29.1.2020