Miksi veroilmoituksellani näkyy ylijäämä S-ryhmän osuuskaupasta, vaikka osuuskauppani ei jakanut ylijäämää viime vuonna?

S-ryhmän osuuskaupat ovat palauttaneet osuusmaksuja eronneille jäsenilleen. Osa osuuskaupoista on tehnyt osuusmaksuihin rahastokorotuksen. Esitäytetyillä veroilmoituksilla rahastokorotuksen osuus maksetusta palautuksesta on merkitty virheellisesti ylijäämäksi, kun sen pitäisi olla luovutusvoittoa. Luovutusvoitot ovat verovapaita, jos omaisuuden luovutushinnat viime vuodelta ovat yhteensä enintään 1000 euroa.

Tiedot korjataan, ja korjaukset pyritään samaan valmiiksi toukokuun loppuun mennessä. Sinun ei tarvitse tämän virheen vuoksi tehdä muutoksia veroilmoitukseesi eikä sinun tarvitse olla yhteydessä Verohallintoon. Tarkista kuitenkin esitäytetty veroilmoituksesi muiden tietojen osalta ja täydennä sitä tarvittaessa. Huomaa, että ylijäämän korjaamisen tai itse tekemiesi muutosten vuoksi esitäytetylle veroilmoituksellesi merkitty veronpalautuksen tai jäännösveron määrä sekä maksupäivä voivat muuttua.