Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijausviesteistä

Kuolinpesän veroilmoitus

Lähetämme kuolinpesälle esitäytetyn veroilmoituksen joka kevät niin kauan, kunnes kuolinpesä lakkaa. Osoitamme veroilmoituksen yhdelle kuolinpesän osakkaalle, joka on merkitty perukirjaan. Jos haluat, voit valtuuttaa asianhoitajan huolehtimaan kuolinpesän veroasioista.

Mitä veroilmoitukselle pitää tehdä?

Kuolinpesän pitää tarkistaa veroilmoitus ja tarvittaessa korjata tiedot.

Veroilmoituksen täyttöohje kohta kohdalta

Jos korjaat kuolinpesän veroilmoituksen tietoja, voit tehdä muutokset OmaVerossa vain, jos sinulla on Suomi.fi-valtuus kuolinpesän veroasioiden hoitoa varten. Toistaiseksi Suomi.fi-valtuuksia voivat käyttää vain ne kuolinpesät, joilla on Y-tunnus. Näin annat Suomi.fi-valtuuden veroasioiden hoitamiseen. 

Muuten kuolinpesän veroilmoitus pitää antaa paperilla. Ohjeita asiointiin paperilomakkeilla ja palautusosoite

Muista myös tarkistaa ja tarvittaessa ilmoittaa tilinumeron muutos mahdollista veronpalautusta varten.

Tarkista myös päivämäärät, joihin mennessä puuttuva tai muuttunut tilinumero pitää ilmoittaa veronpalautusta varten. Päivämäärät ovat sivulla Mille tilille veronpalautus maksetaan. Huomaa, että paperilomakkeella ilmoitus on tehtävä hyvissä ajoin. 

Miten kuolinpesän osoitteenmuutos ilmoitetaan?

Kuolinpesän osoitteenmuutos pitää tehdä kirjallisesti ja kaikkien pesän osakkaiden pitää hyväksyä muutos. Katso tarkemmat ohjeet, miten ilmoitat kuolinpesän uuden osoitteen Verohallintoon

Lue lisää kuolinpesän lakkauttamisesta ja muista veroasioista

Sivu on viimeksi päivitetty 1.1.2023