Näin muokkaat tai poistat esitäytettyjä tuloja tai vähennyksiä OmaVerossa

Jos olet ilmoittanut aikaisemmin esimerkiksi matkakuluja tai vuokratuloja, näet tiedot valmiiksi esitäytettynä OmaVerossa. Jos tiedot eivät vastaa todellista tilannettasi, voit halutessasi muokata tietoja tai poistaa ne.

Katso ohje alta tai ohje videona: näin ilmoitat tietoja esitäytetylle veroilmoitukselle osissa (Youtube)

 1. Valitse Toiminnot-kohdasta linkki Veroilmoitukset ja verotustiedot.

 2. Valitse vuosi 2019.

 3. Valitse kohdasta Tulovero Esitäytetty veroilmoitus.

 4. Valitse Korjaa.

 5. Ensimmäisessä vaiheessa näet asiakastietosi. Siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on Esitäytetyt tulot ja vähennykset.

 6. Jos olet ilmoittanut vähennyksiä aiemmin verokortillesi tai veroilmoituksellesi, ne näkyvät tässä vaiheessa. Jos haluat muokata tietoja, valitse linkki sen tiedon kohdalta, jota haluat muuttaa.

  • Jos haluat esimerkiksi muuttaa tietoja matkakuluista, valitse linkki kohdasta kulkuneuvon tyyppi.
  • Jos haluat muokata tai poistaa tietoja vuokratuloista, valitse Tiedot vuokratulosta.
  • Jos haluat muokata tai poistaa velan korkoja, valitse Velan käyttötarkoitus ja valitse sen jälkeen esimerkiksi asuntovelka tai tulonhankkimisvelka.

  Esimerkiksi, jos velan käyttötarkoitus on muuttunut asuntovelasta tulonhankkimisvelaksi, poista aiempi korkotieto ja lisää uusi linkistä Lisää uusi korko tai velka.

  Jos velan käyttötarkoitus on muuttunut kesken vuoden, ilmoita korkojen määrä asuntovelan ja tulonhankkimisvelan koroiksi siinä suhteessa, minkä ajan vuodesta asunto on todellisuudessa ollut omassa käytössä ja vuokrattuna.

 7. Jos haluat poistaa esitäytetyt tiedot, valitse linkki sen tiedon kohdalta, jonka haluat poistaa. Tiedot avautuvat uuteen ikkunaan. Valitse ikkunan alalaidasta Poista tiedot ja valitse Kyllä.

  Jos et näe painiketta Poista tiedot, vieritä sivua alaspäin, jotta saat painikkeen näkyviin.

 8. Siirry vaiheeseen Esikatsele ja lähetä.

 9. Kun tiedot ovat oikein, lähetä ilmoitus.

  Huom.! Jos haluat jatkaa veroilmoituksen täydentämistä myöhemmin, paina Lähetä-painiketta. Siten antamasi tiedot tallentuvat OmaVeroon. Voit lähettää tietoja useassa erässä ennen määräpäivää. Jos et tee veroilmoitukseen mitään muutoksia, älä paina Lähetä-painiketta.

Henkilöasiakkaan veroilmoitus OmaVerossa
Katso tallenne, jossa neuvotaan veroilmoituksen täyttämistä OmaVerossa.

Usein kysyttyä

Kun täydennät veroilmoituksen tietoja OmaVerossa, sinun ei useimmiten tarvitse lisätä liitteitä mukaan. Riittää, kun säilytät tositteet ja kuitit itselläsi ja ilmoitat esimerkiksi vähennyksen summan siihen tarkoitetussa kentässä. Verohallinto kysyy tarvittaessa lisätietoja esimerkiksi ilmoittamastasi kotitalousvähennyksestä tai tulonhankkimiskuluista.

Tiettyjen tulojen tai vähennysten ilmoittamisen yhteydessä on mahdollista lisätä liite (esim. erityisalan matkakulut tai arvopapereiden luovutus). Tietojen ilmoittamisen yhteydessä näkyy silloin kohta Liitteet ja "Lisää tiedosto".