Luovu paperipostista

Kun otat käyttöön Suomi.fi-viestit, saat meiltä postia vain sähköisesti. Ota käyttöön sähköinen viranomaisasiointi osoitteessa suomi.fi/viestit, niin saat ilmoituksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen aina, kun OmaVero-palvelussa on uutta tietoa veroasioistasi.

Näin otat Suomi.fi-viestit käyttöön

Huomioi nämä

Kun olet ottanut Suomi.fi-viestit käyttöön, saat Suomi.fi-viestit-palvelusta ilmoituksen, kun OmaVerossa on uutta tietoa veroasioistasi. Käy sen jälkeen OmaVerossa katsomassa viestin aihe. Löydät tiedon kirjauduttuasi etusivulta Huomioitavaa-kohdasta. Esimerkiksi, jos sinulla on lukematon kirje, pääset lukemaan sen klikkaamalla linkkiä.

Huomaa, että OmaVero-palveluun täytyy aina kirjautua verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Et siis pääse siirtymään palveluun suoraan Suomi.fi-viestit-palvelun sinulle lähettämästä viestistä. OmaVerosta pääset kuitenkin siirtymään Suomi.fi-viestit-palveluun. Kun olet kirjautunut OmaVeroon, löydät linkin Asiakastiedot-välilehdeltä. Mene kohtaan Postin toimitustapa, klikkaa kysymysmerkkiä ja valitse linkki Siirry Suomi.fi-viesteihin. Jos sinulla on lukemattomia viestejä, voit samalla kuitata ne luetuiksi, niin et saa niistä enää muistutusviestejä.Suomi.fi-viestit-palvelu lähettää sinulle muistutusviestejä kerran viikossa kuukauden ajan, jos et käy Suomi.fi:n palvelussa kuittaamassa viestiä luetuksi.

Kun olet ottanut Suomi.fi-viestit käyttöön, OmaVerossa on oletuksena, että saat veroasioita koskevan tiedon Vain OmaVeroon. (Poikkeuksena on muutosverokortti, jonka voit aina tilata halutessasi myös postitse kotiin tai työnantajalle.) Voit halutessasi siirtyä takaisin vastaanottamaan veroasioita koskevan tiedon paperipostina. Huomaa, että valinta tulee voimaan vasta seuraava päivänä.

Kun otat käyttöön Suomi.fi-viestit, sitoudut siihen, että saat myös muiden viranomaisten viestit sähköisesti. Löydät Suomi.fi sivuilta tiedon siitä, mitkä viranomaiset jo käyttävät sähköistä asiointia.