Suomi.fi-viestien tilaajana saat veropostin vain sähköisesti

Kun sinulla on käytössäsi Suomi.fi-viestit, saat meiltä postia vain sähköisesti. Ota käyttöön sähköinen viranomaisasiointi osoitteessa suomi.fi/viestit, niin saat ilmoituksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen aina, kun OmaVerossa on uutta tietoa veroasioistasi.

Näin otat Suomi.fi-viestit käyttöön

Huomioi nämä

Kun olet ottanut Suomi.fi-viestit käyttöön, saat Suomi.fi-viestit-palvelusta ilmoituksen, kun OmaVerossa on uutta tietoa veroasioistasi. Käy sen jälkeen OmaVerossa katsomassa viestin aihe. Kun olet kirjautunut OmaVeroon, löydät tiedon etusivulta Huomioitavaa-kohdasta. Esimerkiksi, jos sinulla on lukematon kirje, pääset lukemaan sen klikkaamalla linkkiä.

Huomaa, että OmaVeroon täytyy aina kirjautua verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Et siis pääse siirtymään palveluun suoraan Suomi.fi-viestit-palvelun sinulle lähettämästä viestistä.

Jos sinulla on käytössä Suomi.fi-sovellus esimerkiksi kännykässäsi, saat viestin sovellukseen.

Suomi.fi-viestit-palvelu lähettää sinulle muistutusviestejä kerran viikossa kuukauden ajan, jos et käy erikseen Suomi.fi:n palvelussa kuittaamassa viestiä luetuksi.

Kun olet ottanut Suomi.fi-viestit käyttöön, OmaVerossa on oletuksena, että saat veroasioita koskevan tiedon vain OmaVeroon. (Poikkeuksena on muutosverokortti, jonka voit aina tilata halutessasi myös postitse kotiin tai työnantajalle.) Voit halutessasi siirtyä takaisin vastaanottamaan veroasioita koskevan tiedon paperipostina. Huomaa, että valinta tulee voimaan vasta seuraava päivänä.

Kun otat käyttöön Suomi.fi-viestit, sitoudut siihen, että saat myös muiden viranomaisten viestit sähköisesti. Löydät Suomi.fi sivuilta tiedon siitä, mitkä viranomaiset jo käyttävät sähköistä asiointia.

Voit aina palata paperipostiin. Toimi silloin näin:

Siirry Suomi.fi:hin ja kirjaudu sisään.

Valitse Asetukset.

Vaihda viestien toimitustavaksi paperiposti.

Lisätietoa Suomi.fi:n sivulta: Lopeta Suomi.fi -viestien käyttäminen