Näin teet muutoksia ennakkoveroon OmaVerossa - henkilöasiakas

Katso ohje alta tai ohje videona: näin haet ja muutat ennakkoveroa (Youtube)

 1. Valitse OmaVeron etusivulta Toiminnot-kohdasta "Verokortit ja ennakkovero" -linkki.

 2. Valitse Ennakkovero-otsikon alta verovuosi, jonka ennakkoveroa haluat muuttaa. Klikkaamalla "Muuta ennakkoveroa" -painiketta, pääset ilmoittamaan tietoja hakemukseen.

 3. Ensimmäisessä vaiheessa näet verotukseen vaikuttavat asiakastietosi. Jos tiedot ovat oikein, siirry vaiheeseen 2. "Esitäytetyt tulot ja vähennykset".

 4. Tarkista tietosi tuloista ja tee tarvittavat muutokset. Löydät aiempaan ennakkoveropäätökseen vaikuttaneet tiedot sivun listalta.

  Esimerkiksi: Vuokratuloja pääset muuttamaan valitsemalla vuokrakohteesi nimen. Tee tarvittavat muutokset ja valitsemalla "Ok" pääset eteenpäin. Kun tiedot ovat oikein, siirry vaiheeseen 3. "Muut tulot".

 5. Tarkista tietosi muista tuloista ja tee tarvittavat muutokset. Kun tiedot ovat oikein, siirry vaiheeseen 4. "Muut vähennykset".

 6. Ilmoita mahdolliset vähennykset tässä vaiheessa. Kun tiedot ovat oikein, siirry vaiheeseen 5. "Toimitustapa".

 7. Saat uuden ennakkoveropäätöksen OmaVeroon, kun hakemuksesi on käsitelty. Jatka vaiheeseen 6. "Esikatsele ja lähetä".

 8. Ennen kuin lähetät tiedot, tarkista ne. Tarvittaessa voit vielä korjata tietoja. Pääset aikaisempiin vaiheisiin klikkaamalla Edellinen-painiketta.

  Jos haluat jatkaa täyttämistä myöhemmin, valitse "Tallenna keskeneräisenä". Verohallinto ei käsittele ilmoitusta, ennen kuin olet lähettänyt sen.

 9. Jos tiedot ovat oikein, valitse "Lähetä".

  Kun olet lähettänyt tiedot, uusi ennakkoveropäätös toimitetaan sinulle. Tiedot näkyvät aina myös OmaVerossa.