Näin näet jäännösveron määrän ja maksutiedot OmaVerossa

 1. Näet jäännösverosi määrän etusivulla olevassa oranssissa laatikossa. Jos maksat jäännösveroa, etusivulla näkyvä määrä ei muutu. Jos teet itse tai puolisosi tekee muutoksia veroilmoitukseen, jäännösveron määrän kohdalla lukee tällöin "Veroilmoituksesi on käsittelyssä". Uusi jäännösveron määrä näkyy sen jälkeen, kun olet saanut uuden verotuspäätöksen uusilla tiedoilla.

  Voit tarkistaa jäännösverosi eräpäivän klikkaamalla "Milloin jäännösvero maksetaan?". Jos teet itse tai puolisosi tekee muutoksia veroilmoitukseen, eräpäivän kohdalla lukee tällöin "Veroilmoituksesi on käsittelyssä". Uusi jäännösveron eräpäivä näkyy sen jälkeen, kun olet saanut uuden verotuspäätöksen uusilla tiedoilla.

 2. Voit tarkastella jäännösveron tietojasi myös klikkaamalla etusivulta "Henkilön tulovero".

 3. Henkilön tuloveron sivulta näet paljonko sinulla on jäännösveroa maksettavana, milloin eräpäivä on ja koska verotuksesi päättyy. Tässä kohdassa näytettävä jäännösveron määrä ei muutu, vaikka maksaisit veroa. Ainoastaan "Seuraava maksu" -kohdassa näytettävä seuraavan erän määrä muuttuu, jos olet jo maksanut jäännösveroa.

  Jos teet itse tai puolisosi tekee muutoksia veroilmoitukseen, jäännösveron määrän kohdalla lukee tällöin "Veroilmoituksesi on käsittelyssä" siihen asti, kunnes olet saanut uuden verotuspäätöksen uusilla tiedoilla. Myöskään kohdassa "Seuraava maksu" ei lue toistaiseksi eräpäivää eikä seuraavan maksun määrää.

 4. Verotuksesi päätyttyä näet jäännösveron erät ja niiden eräpäivät myös etusivun saldossa.

 5. Voit tarkistaa jäännösveron maksutiedot kuten tilinumeron ja viitenumeron klikkaamalla "Toiminnot"-kohdasta "Verojen maksaminen".

 6. "Verojen maksaminen" -sivulta löydät jäännösveron maksamiseen tarvitsemasi viitenumeron sekä Verohallinnon tilinumeron.

 7. Kirjaudu verkkopankkiisi ja maksa jäännösvero OmaVerosta saamillasi maksutiedoilla.