Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Näin teet ajoneuvon käyttöönottoilmoituksen OmaVerossa

 1. OmaVero aukeaa Omat verolajit -välilehdelle. Valitse Kaikki verolajit -välilehti.

 2. Valitse Kaikki verolajit -välilehdeltä Autovero.

 3. Valitse Käyttöönottoilmoitus.

 4. Tarkista, että perustiedot (ilmoittajan ja lisätietojen antajan yhteystiedot) ovat oikein. Siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on Ajoneuvon tiedot.

 5. Ilmoita Ajoneuvon tiedot: valmistenumero, onko auto uusi vai käytetty, ensirekisteröintipäivä, matkamittarin lukema, ajoneuvoluokka, merkki ja malli sekä käytön alkamispäivä Suomessa. Siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on Esikatsele ja lähetä.

 6. Tarkista, että tiedot ovat oikein. Pääset korjaamaan tietoja, kun valitset linkin Muokkaa tai Edellinen. Jos haluat jatkaa täyttämistä myöhemmin, valitse painike Tallenna keskeneräisenä. Tiedot säilyvät tallennettuina 3 kuukautta. Verohallinto ei käsittele tietoja, ennen kuin olet lähettänyt ne. Kun kaikki tiedot ovat oikein, valitse painike Lähetä.

 7. Saat kuittauksen, että Verohallinto on vastaanottanut ilmoituksesi. Huomaa, että ilmoitussivu ei ole tulostettava vahvistuskirje, jonka tarvitset ajoneuvon käyttöä varten. Vahvistuskirjeestä on tietoa tämän ohjeen kohdassa 9.

  Jos haluat, voit vastaanottokuittauksen jälkeen siirtyä kuittaussivulta tekemään autoveroilmoituksen. Valitse Tee autoveroilmoitus -painike. Käyttöönottoilmoituksessa antamasi tiedot siirtyvät esitäytettyinä autoveroilmoitukseen.

 8. Löydät vahvistuskirjeen (Ilmoitus ajoneuvon käyttöönotosta) OmaVeron etusivun Tehtävät-välilehdeltä linkin Katso päätökset ja kirjeet takaa.

 9. Ilmoitus ajoneuvon käyttöönotosta (pdf) näkyy heti OmaVeron Postilaatikossa. Pidä ilmoitus eli vahvistuskirje mukana ajoneuvossa ja esitä se tarvittaessa poliisille tai Tullille. Voit joko tulostaa sen tai voit esittää sen myös sähköisessä muodossa esimerkiksi mobiililaitteella.

   

Sivu on viimeksi päivitetty 10.5.2021