Näin kiinteistönvälittäjä tai arvopaperikauppias korjaa ilmoitusta

Tämä ohje on tarkoitettu kiinteistönvälittäjille ja arvopaperikauppiaille, jotka antavat varainsiirtoveroilmoituksen Lomake.fi:ssä.

Jos huomaat ilmoituksessasi virheen lähettämisen jälkeen, voit antaa korvaavan ilmoituksen Lomake.fi:ssä kahdella tavalla:

1. Anna uusi, korvaava ilmoitus

Tämä on käytettävyydeltään helpompi ja suositeltavampi tapa korjata ilmoitusta. 

Aloita Lomake.fi:ssä ilmoituksen täyttäminen.

Muista valita osiossa Ilmoittajan tiedot kohta Korvaava ilmoitus!

Täytä lomakkeeseen kaikki kaupan tiedot ja lopuksi lähetä ilmoitus.

2. Käytä pohjana vanhaa ilmoitusta

Tämä on teknisten rajoitusten vuoksi hankalampi tapa korjata ilmoitusta. Jos kuitenkin haluat käyttää pohjana vanhaa ilmoitusta, toimi näin:

 1. Katso kuva

  Kirjaudu Tallennetut lomakkeet -palveluun ja hae aiemmin antamasi ilmoitus. Valitse ilmoituksen kohdalla sivun oikeassa reunassa linkki Käytä pohjana.

  Huomaa, että ilmoitus näkyy sen henkilön tai yrityksen Tallennetuissa lomakkeissa, jonka nimissä ilmoitus on aikanaan annettu.

 2. Valitse osiossa Ilmoittajan tiedot kohta Korvaava ilmoitus.

 3. Ilmoittajan tiedot, ostajan tiedot ja kauppakirjan tai muun sopimuksen tiedot

  Näitä tietoja voit korjata kirjoittamalla kenttiin uudet tiedot. Kun kaikki tarvittavat tiedot on korjattu lomakkeelta, muista painaa sivun lopussa olevaa painiketta Lähetä.

 4. Katso kuva

  Hankittu omaisuus

  Jos haluat muuttaa tietoja osiossa Hankittu omaisuus (esim. muutat asunto-osakkeen tietoja), toimi näin:

  4.1 Mene taulukkoon Omaisuuslaji ja valitse sen omaisuuden rivi, jonka tietoja haluat muuttaa. Saat näkyviin tarkemmat tiedot omaisuudesta, kun kaksoisklikkaat kyseistä riviä.

  4.2 Korjaa kyseistä omaisuutta koskevat virheelliset tiedot taulukon yläpuolella oleviin kenttiin.

  4.3 Paina Lisää rivi -painiketta, jonka jälkeen Omaisuuslaji-taulukossa näkyy muuttamaasi omaisuuserää koskien uusi ja vanha rivi. Valitse vanhat tiedot sisältävä rivi (ylempi rivi) ja paina Poista valittu rivi -painiketta.

 5. Katso kuva

  Huomaa, että kun olet poistanut vanhat tiedot, myyjän tiedot eivät siirry muutetun omaisuuserän tietoihin. Siksi sinun täytyy lisätä muutettuun omaisuuserään myös myyjän tiedot näin:

  5.1 Mene osioon Myyjä tai muu luovuttaja ja sen lopussa olevaan Omaisuuslaji-taulukkoon. Valitse sen omaisuuserän rivi, jota olet muuttanut ja poista rivi. Jos myyjiä on enemmän kuin yksi, poista yksitellen jokaisen myyjän rivi.

  5.2 Palaa osioon Hankittu omaisuus ja siellä taulukkoon Omaisuuslaji. Valitse juuri korjaamasi omaisuuslajin rivi kaksoisklikkaamalla riviä. Lisää omaisuuserälle myyjän tiedot ja paina lopuksi Lisää rivi -painiketta, jolloin tiedot siirtyvät taulukkoon.

  5.3 Jos myyjiä on useita, jokaisen myyjän lisääminen täytyy aloittaa kaksoisklikkaamalla omaisuuslajin riviä.

 6. Katso kuva

  Myyjän tiedot

  Jos haluat muuttaa vain myyjän tai myyjien tietoja, toimi näin:

  6.1 Mene osioon Myyjä tai muu luovuttaja ja sen lopussa olevaan Omaisuuslaji-taulukkoon. Valitse sen omaisuuserän rivi, jonka myyjätietoja olet muuttamassa ja poista rivi. Jos myyjiä on enemmän kuin yksi, poista yksitellen jokaisen myyjän rivi.

  6.2 Palaa osioon Hankittu omaisuus ja siellä taulukkoon Omaisuuslaji. Valitse sen omaisuuserän rivi, jonka myyjätietoja olet muuttamassa ja kaksoisklikkaa riviä. Lisää omaisuuserälle myyjän tiedot ja paina lopuksi Lisää rivi -painiketta, jolloin tiedot siirtyvät taulukkoon.

  6.3 Jos myyjiä on useita, jokaisen myyjän lisääminen täytyy aloittaa kaksoisklikkaamalla omaisuuserän riviä.

 7. Katso kuva

  Muista lopuksi lähettää ilmoitus.

  Halutessasi voit myös tallentaa ilmoituksen keskeneräisenä Tallenna-painikkeella.
  Löydät keskeneräisen ilmoituksen Tallennetut lomakkeet -palvelusta.

Sivu on viimeksi päivitetty 1.9.2021