Näin teet varainsiirtoveroilmoituksen Lomake.fi:ssä yrityksen puolesta

Tämä ohje on tarkoitettu kiinteistönvälittäjille ja arvopaperikauppiaille, jotka antavat varainsiirtoveroilmoituksen Lomake.fi:ssä.

Kun toimit valtuutettuna yrityksen puolesta, varainsiirtoveroilmoitus annetaan yrityksen nimissä ja yrityksen Y-tunnuksella. Kun olet kirjautunut Lomake.fi-palveluun, valitse ensin yritys, jonka nimissä annat ilmoituksen. Huomaa, että tässä tilanteessa sinulla täytyy olla valtuudet toimia yrityksen puolesta.

KATSO-VALTUUKSIEN KÄYTTÖ PÄÄTTYY

Katso-valtuuksia ei voi käyttää enää 1.9.2021 alkaen. Jos hoidat veroasioita toisen puolesta Katso-valtuuksilla, hae niiden tilalle tarvittavat Suomi.fi-valtuudet. Katso-valtuudet eivät muutu automaattisesti Suomi.fi-valtuuksiksi. 

Kun käytät Suomi.fi-valtuuksia, kirjaudu asiointipalveluihin henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Mobiilivarmenne tai varmennekortti voivat olla myös organisaation tarjoamat.

  1. Kun olet kirjautunut verkkolomakkeelle, valitse sivun oikeassa yläkulmassa oleva linkki Vaihda asiakasta.

  2. Valitse painike Ilmoitan yrityksen puolesta.

  3. Valitse listasta yritys, jonka nimissä annat ilmoituksen. Esimerkiksi kiinteistönvälittäjä valitsee kiinteistönvälitysyrityksensä nimen. Vahvista ja jatka asiointia.

  4. Sinulle avautuu Tallennetut lomakkeet -sivu. Siirry sivulla kohtaan Aloita uuden lomakkeen täyttäminen. Valitse lomakkeiden listasta lomake Varainsiirtoveroilmoitus kiinteistönvälittäjille ja arvopaperikauppiaille (6012) 

  5. Aloita lomakkeen täyttäminen. Täytä kiinteistönvälitysliikkeen tai arvopaperikauppiaan nimi ja Y-tunnus manuaalisesti täyttökenttiin.