Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Miten korjaat virheet varainsiirtoveron ilmoittamisessa tai maksamisessa

Saatat joutua korjaamaan varainsiirtoveroilmoitusta tai maksua eri syistä. Korjaamistapa riippuu siitä, millainen tilanne on kyseessä.

Jos veron määrä oli oikein varainsiirtoveroilmoituksessa mutta maksoit erehdyksessä liikaa, voit pyytää liikaa maksettua osuutta takaisin puhelimitse palvelunumerosta 029 497 026 (Maksuliikenne). 

Esimerkki. Eskon varainsiirtoveroilmoituksessa veron määrä oli 1 000 euroa, mutta hän maksoi vahingossa 2 000 euroa. Esko voi pyytää ylimääräistä 1 000 euroa takaisin soittamalla Verohallintoon.

Jos ilmoitit oikein, mutta maksoit liian vähän, maksa puuttuva osuus veron eräpäivään mennessä varainsiirtoveron viitenumerollasi. Katso varainsiirtoveron maksuajat.

Jos maksoit erehdyksessä veroa varainsiirtoveron viitenumerolla mutta et ole antanut varainsiirtoveroilmoitusta, voit pyytää veroa takaisin puhelimitse palvelunumerosta 029 497 026 (Maksuliikenne, puhelun hinta pvm./mpm.). 

Jos olet antanut täysin aiheettoman varainsiirtoveroilmoituksen, soita varainsiirtoverotuksen palvelunumeroon 029 497 022 (puhelun hinta pvm./mpm). Et voi itse poistaa antamaasi ilmoitusta OmaVerosta. 

Ilmoitus voi olla aiheeton esimerkiksi silloin, jos olet antanut vahingossa monta varainsiirtoveroilmoitusta samasta kaupasta tai olet antanut asianhoitajana vahingossa ilmoituksen väärän asiakkaan nimissä. 

Jos veron määrä oli varainsiirtoveroilmoituksessa liian suuri tai pieni, mutta et ole vielä ehtinyt maksaa veroa, anna korvaava varainsiirtoveroilmoitus ja maksa vero uuden ilmoituksen mukaisesti.

Jos maksoit oikean määrän veroa mutta ilmoitit erehdyksessä väärän summan, tee korvaava varainsiirtoveroilmoitus ja ilmoita siinä oikeat tiedot. Korvaavalla varainsiirtoveroilmoituksella voit kasvattaa verovelvoitetta, vaikka olisit jo ehtinyt maksaa veron. Verovelvoitetta voi myös alentaa, mutta vain sillä osuudella, jota ei ole maksettu.

Esimerkki. Siiri maksoi varainsiirtoveroa 2 000 euroa, mutta ilmoituksessa veron määrä on virheellisesti 200 euroa. Siirin täytyy tehdä korvaava varainsiirtoveroilmoitus, jossa on oikea veron määrä 2 000 euroa.

Jos Siirin ilmoituksella veron määrä olisi ollut 2 200 euroa, Siiri antaisi myös siinä tapauksessa korvaavan varainsiirtoveroilmoituksen, jossa oikea veron määrä on 2 000 euroa.

Jos veron määrä oli varainsiirtoveroilmoituksessa liian pieni, anna korvaava varainsiirtoveroilmoitus ja ilmoita siinä oikeat tiedot. Jos maksoit liian vähän, maksa puuttuva osuus veron eräpäivään mennessä varainsiirtoveron viitenumerollasi.

Jos veron määrä oli varainsiirtoveroilmoituksessa liian suuri ja maksoit veroa liian paljon, hae liikaa maksamaasi veroa takaisin varainsiirtoveron palautushakemuksella.

Jos ilmoitit ja maksoit saman summan varainsiirtoveroa, vero kirjautuu suoritetuksi. Jos haet tällaista suoritettua veroa takaisin esimerkiksi kaupan purkamisen takia tai siksi, että olet erehdyksessä ilmoittanut ja maksanut liikaa, tee varainsiirtoveron palautushakemus.

Sivu on viimeksi päivitetty 3.12.2021