Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Kiinteistöveroprosentit

Kiinteistövero lasketaan kiinteistön edellisen vuoden verotusarvosta käyttäen prosenttia, jonka kunnanvaltuusto on vahvistanut.

Kunta päättää veroprosentit vuosittain seuraavissa rajoissa:

 
Rakennusten yleinen kiinteistöveroprosentti
Käytetään mm. tuotantorakennuksiin, konehalleihin ja teollisuusrakennuksiin.
0,93−2,00 %
Maapohjan yleinen kiinteistöveroprosentti 1,30−2,00 %
Vakituisten asuinrakennusten veroprosentti
Veroprosenttia sovelletaan myös vakituiseen asuinrakennuksen pihapiirissä oleviin rakennuksiin, kuten saunaan, autotalliin ja muihin talousrakennuksiin.
0,41−1,00 %
Muiden asuinrakennusten veroprosentti
Esimerkiksi vapaa-ajan asunnot ja tontilla sijaitsevat muut rakennukset (esim. talousrakennus, erillinen saunarakennus, varasto, aitta, puuvaja).
0,93−2,00 %
Rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentti
Yleensä rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentti on 2,00-6,00. Pääkaupunkiseudun ja sen kehyskuntien on kuitenkin määrättävä prosentti vähintään 3,00 prosenttiyksikköä yleistä kiinteistöveroprosenttia korkeammaksi, kuitenkin enintään 6,00 prosenttia.
2,00−6,00 %
Yleishyödyllinen käyttö
Tätä sovelletaan yleishyödyllisen yhteisön omistamaan rakennukseen ja sen maapohjaan, jos kiinteistöllä sijaitseva rakennus on pääasiallisesti yleisessä tai yleishyödyllisessä käytössä. 
 
Eräiden laitosten veroprosentti
Kunnanvaltuusto voi määrätä erikseen veroprosentin rakennuksille ja rakennelmille, jotka kuuluvat voimalaitokseen ja ydinpolttoaineen loppusijoituslaitokseen. Veroprosentti voi olla enintään 3,10.
 

Ahvenanmaalla kiinteistöveroa maksetaan vuosittain kunnille Ahvenanmaan maakunnan kiinteistöverolain mukaan. Lue lisää Ahvenanmaan kiinteistöveron erityispiirteistä (kohta 6).

Sivu on viimeksi päivitetty 8.1.2024