Maksaminen e-laskulla

E-lasku on kätevä ja turvallinen maksutapa, joka helpottaa maksamista ja eräpäivän muistamista. Myös maksun tiedot ovat valmiina e-laskulla, joten sinun ei tarvitse syöttää niitä enää erikseen verkkopankkiisi.

Kuka voi tilata e-laskun?

E-lasku on tarkoitettu henkilöasiakkaille sekä ammatin- ja liikkeenharjoittajille.

Mitkä verot voin maksaa e-laskulla?

E-laskun voit tilata kiinteistö-, ennakko- ja jäännösverosta. E-lasku lähetetään vain silloin, jos sinulla on näitä veroja maksettavanasi. Huomaa, että lisäennakosta ei tule sinulle e-laskua.

Yritys- ja yhteisöasiakkaille on tarjolla kiinteistöverosta verkkolasku. Lue lisää verkkolaskusta.

Miten tilaan e-laskun?

E-laskun voit tilata omassa verkkopankissasi. Tilaamiseen tarvitset verkkopankki- ja henkilötunnuksesi. Etsi verkkopankistasi kohta, jossa e-laskuja voi tilata, hae laskuttajista Verohallinto ja tilaa e-lasku.

Yhdellä tilauksella saa e-laskun kiinteistöverosta, ennakkoverosta ja jäännösverosta. E-lasku lähetetään vain silloin, jos sinulla on näitä veroja maksettavanasi.

Milloin e-lasku kannattaa tilata?

E-laskutilauksen voi tehdä milloin tahansa, kuitenkin viimeistään kolme viikkoa ennen eräpäivää. Eri verojen eräpäivät näet esimerkiksi täältä.

Milloin saan e-laskun verkkopankkiini?

Saat e-laskun verkkopankkiisi noin kaksi viikkoa ennen veron eräpäivää.

Saatuasi e-laskun sinun tarvitsee vain hyväksyä se, ja summa veloitetaan tililtäsi veron eräpäivänä. Voit myös halutessasi muuttaa e-laskulla olevaa eräpäivää. Huomaathan kuitenkin, että myöhässä olevalle verolle peritään aina korkoa. Lue lisää: Korot ja veronlisäys - kun maksu myöhästyy

Mistä näen, mikä maksutapa minulla on käytössä?

Jos olet jo tilannut Verohallinnolta e-laskun/suoramaksun, näet valitsemasi maksutavan joko OmaVerosta tai verotuspäätöksen tilisiirron Euro-kentästä.

Voinko halutessani perua e-laskutilauksen?

Voit perua e-laskutilauksen verkkopankissasi.

Et voi perua vain yhden verolajin e-laskutilausta, sillä yksi tilaus käsittää kaikki verolajit (kiinteistövero, jäännösvero ja ennakkovero).

Siirry omaan verkkopankkiisi tekemään e-laskutilaus:

Logo_Nordea.pngNordea

Logo_OP_Pohjola.pngOsuuspankki

Logo_Pop_Pankki.pngPOP Pankki

Logo_Aktia.png
Aktia

Logo_Saastopankit.pngSäästöpankki

Logo_Alandsbanken.pngÅlandsbanken

Logo_S_Pankki.png
S-Pankki

Logo_Danske_Bank.pngDanske Bank

Logo_Handelsbanken.pngHandelsbanken

Logo_OmaSp
Oma Säästöpankki