Näin ilmoitat asunnon, kiinteistön tai muun omaisuuden luovutuksen OmaVerossa

Oletko myynyt tai muuten luovuttanut omaisuuttasi? Jos olet esimerkiksi myynyt asunnon tai tehnyt sukupolvenvaihdoksen, ilmoita kertynyt voitto tai tappio OmaVerossa.

 1. Valitse Toiminnot-kohdasta linkki Verokortit ja ennakkovero.

 2. Vieritä sivua alaspäin ja valitse linkki Hae ennakkoveroa.

  Pääset samaan hakemukseen myös sivun alkupuolelta linkistä Tilaa uusi verokortti.

 3. Tarkista, että asiakastietosi ovat oikein. Siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on Esitäytetyt tulot ja vähennykset.

 4. Tarkista esitäytetyt tiedot tuloista ja vähennyksistä. Jos et halua muuttaa verokorttia, sinun ei tarvitse muuttaa tietoja kohdassa Palkat ja luontoisedut. Siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on Muut tulot.

 5. Ilmoita omaisuuden luovutus tässä vaiheessa. Vieritä kohtaan Pääomatulot. Valitse Kyllä kohdassa Luovutusvoitot tai -tappiot. Valitse sen jälkeen linkki Lisää uusi luovutus.

 6. Valitse ensin, mitä omaisuutta olet luovuttanut. Täytä sen jälkeen pyydetyt tiedot. Saat kaikki kohdat näkyviin, kun vierität oikean reunan palkkia alaspäin. Paina lopuksi OK.

 7. Valitse, maksatko verot ennakkoverona vai haluatko, että ne otetaan huomioon verokorttisi veroprosentissa. Jos ilmoitat tietoja edelliselle vuodelle, ohjelma laskee sinulle automaattisesti ennakkoveron, eikä tätä valintaa näy.

 8. Jos ilmoitat arvopaperien luovutuksia, valitse Kyllä kohdassa Arvopaperien myyntivoitot ja täytä pyydetyt tiedot. Arvopaperikauppoja ei voi eritellä verokortti- ja ennakkoverohakemuksessa.

  Valitse myös, maksatko verot ennakkoverona vai haluatko, että ne otetaan huomioon verokorttisi veroprosentissa. Jos ilmoitat tietoja edelliselle vuodelle, ohjelma laskee sinulle automaattisesti ennakkoveron, eikä tätä valintaa näy.

 9. Siirry vaiheeseen Toimitustapa.

 10. Jos olet ilmoittanut vain luovutuksen, siirry vaiheeseen Esikatsele ja lähetä.

  Jos olet ilmoittanut myös palkkatuloja, vastaa mahdollisiin lisäkysymyksiin tällä sivulla. Siirry sen jälkeen vaiheeseen Esikatsele ja lähetä.

 11. Tarkista tiedot. Voit tarvittaessa korjata tietoja Muokkaa-linkeistä. Kun kaikki tiedot ovat oikein, lähetä hakemus.